Мирко Шаровић: Одлука је била једногласна

10.03.2020. 18:34
0
ИЗВОР: Катера

На данашњој сједници Предсједништва СДС, одржаној у Источном Сарајеву, одлучено је да градоначелник Бијељине Мићо Мићић више неће бити члан странке, као и то да ће градски одбор Бијељине бити распуштен.

Предсједник СДС Мирко Шаровић, испред Предсједништва, истакао је да је одлука била једногласна, те да су је темељили на томе што члан Предсједништва СДС Мићо Мићић, и поред јасног става на посљедњој сједници Предсједништва Српске демократске странке, није прихватио одлуку да је споразум са СНСД, који је он потписао, неприхватљив и на тај начин је поступао супротно статуту СДС.

Слика

- На сједници Предсједништва, одржаној 14. фебуара ове године, смо тражили од свих наших локалних, општинских и градских организација да се не потписују било какви коалициони споразуми док руководство Српске демократске странке не обави консултације. Мимо тога, и мимо знања СДС, господин Мићић је доставио споразум Извршном комитету СНСД, који је о њему расправљао. Оцјена Предсједништва је да је такво поступање неприхватљиво и супротно статуту СДС - рекао је предсједник СДС.

Шаровић је рекао да је Предсједништво констатовало да је цијели овај негативни процес нанио штету СДС и да би даље одуговлачење овог процеса урушавало кредибилитет и ауторитет органа СДС.

Слика

Он је додао да се мора зауставити негативни тренд и кренути са оним снагама које прихватају одлуке органа и тијела СДС.

- Ми ћемо својим дјеловањем, пажњиво бирајући тренутак, учинити све да санирамо ову ситацију и да консолидујемо СДС. У том смислу два члана Предсједништва ће радити на санирању овог стања и консолидације наше организације у Бијељини - нагласио је Шаровић.

Он је истакао да је све ово један опаки напад СНСД на СДС.

- Наша организација у Бијељини, и њен предсједник, само је требала послужити као средство да се удари на СДС. Ми се томе морамо супротставити. Ова организација, уколико жели да буде кључна опозициона странка, а сутра можда и власт, мора да нађе начин да се супротстави онима који су данас на власти у Републици Српској. Не може се правити споразум који је супротан политици СДС, то мора да зна свака општинска и градска организација. Пројекти о којима се говори су само параван за опаку политику која је креирана од стране СНСД, како би се урушила наша организација и како би се загосподарило са СДС, на начин да се промовише добри и лоши СДС - закључио је Шаровић.

Коментари 0
Повезане вијести
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе Божовић: Ослобођење од ненародне власти ће кренути из Источне Илиџе
СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА! СДС из Бањалуке кренуо у велику народну побједу: Биће опет ВОЉА НАРОДА!
Најчитаније
  • Хавана - торта над тортама
    16h 24m
    2
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 KM
    12h 41m
    1
  • Источна Илиџа: Округли сто о насиљу - Потребно строго санкционисати насилнике
    9h 18m
    1
  • Заборављени коријени: Манастир Липље - Теслић (ВИДЕО)
    15h 32m
    0
  • Данас откривање и освештање споменика “Бели анђео” у Источном Новом Сарајеву
    16h 22m
    0