Mitropolit Hrizostom sutra služi u manastiru u Ozerkovićima

11.06.2022. 14:29
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom služiće Svetu arhijerejsku liturgiju sutra u manastiru Svete Trojice u Ozerkovićima kod Sokoca povodom krsne slave ovog hrama - Trojice.

Nakon liturgije, koja će početi u 9.30 časova, biće organizovana litija i obavljeno lomljenje slavskog kolača, te izbor kuma za narednu godinu, saopšteno je iz manastira Svete Trojice.

Iz sokolačkog Udruženja građana "Sveti Vasilije Ostroški" najavili su da za krsnu slavu manastira Svete Trojice organizuju treće pokloničko putovanje od Sokoca do manastira u Ozerkovićima tokom kojeg će prepješačiti 18 kilometara.

Uz blagoslov sveštenstva Crkvene opštine Sokolac, poklonici će se okupiti u porti Crkve Svetog proroka Ilije na Sokocu odakle će krenuti u 5.00 časova.

Manastir Svete Trojice u Ozerkovićima izgrađen je na tromeđi opština Sokolac, Pale i Rogatica, a njegovi temelji su osveštani 2002. godine.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu Mitropolit Hrizostom: Hristovo vaskrsenje da bude vaskrsenje u srcima, dušama, životu
Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služio večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu Mitropolit Hrizostom služi večernje u Sabornom hramu u Sarajevu
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    21h 48m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    19h 50m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    18h 43m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    17h 51m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    18h 48m
    0