Mitropolit Joanikije: Čuvati bratsku slogu i ljubav

06.01.2023. 17:01
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije danas je blagosiljao i naložio badnjake pred manastirom Svetog Nikole na Obodu Crnojevića i poželio da sabor na Badnji dan na tom mjestu svake godine bude sve veći, ljepši i Bogu ugodniji.

- Neka ovo lijepo saborno okupljanje, ovdje na Obodu Crnojevića, bude blagosloveno, srećno i čestito. Da čuvate ovaj lijepi sabor i ovu lijepu i veoma značajnu bratsku slogu i ljubav - poručio je mitropolit.

Mitropolit je u besjedi rekao da božićna radost obuhvata i nebo i zemlju, te istakao da je lijepo što se vjerni narod okupio na Obodu Crnojevića, koji je simbol kulture, istorije, istrajnosti i duhovnosti, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

- Ovdje je napečatana prva ćirilična slovenska knjiga, koja svjedoči ovaploćenje Hristovo i utvrđuje svetu pravoslavnu vjeru. I vidimo da to ništa nije slučajno, jer je Crna Gora zasuta svetinjama kao nebo zvijezdama i ono čime se ona može ponositi - istorijom, svetinjama i duhovnim vrijednostima, koje je njegovala i branila po cijenu života - rekao je mitropolit.

Mitropolit Joanikije je prisutne pozvao da se objedinjuju i oplemenjuju, da Božiju ljubav i milost, istinu i pravdu crpe od Bogomladenca Hrista i da se obnove vječnim novinama koje je on donio ovom svijetu.

Poslije nalaganja badnjaka, mitropolit Joanikije je djeci podijelio božićne paketiće.

Srpska pravoslavna crkva obilježava danas Badnji dan, pripremajući se za sutrašnji najradosniji hrišćanski praznik Božić - dan rođenja Isusa Hrista.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mitropolit Joanikije: Neka Bog podari slogu Mitropolit Joanikije: Neka Bog podari slogu
Mitropolit Joanikije: Svi smo duhovno iznikli iz praha Svetoga Save duhonosca Mitropolit Joanikije: Svi smo duhovno iznikli iz praha Svetoga Save duhonosca
Vaskršnja poruka mitropolita Joanikija: Raduju pozivi na svenarodno pomirenje u Crnoj Gori Vaskršnja poruka mitropolita Joanikija: Raduju pozivi na svenarodno pomirenje u Crnoj Gori
Najčitanije
 • Od danas zabrana pušenja u javnim prostorima u FBiH
  10h 53m
  0
 • Četvrti bataljon Vojne policije VRS – golobradi mladići na braniku otadžbine (FOTO)
  8h 32m
  0
 • Nosović: Obrazovanje i lijepo vaspitanje su svetinja
  7h 39m
  0
 • MMF traži čak i sniženje plata
  3h 18m
  1
 • Hiljade ljudi na protestu u Sarajevu povodom pogibije mlade doktorice
  2h 39m
  0