Mitropolit Joanikije: Čuvati bratsku slogu i ljubav

06.01.2023. 17:01
0
IZVOR: srna.rs

Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije danas je blagosiljao i naložio badnjake pred manastirom Svetog Nikole na Obodu Crnojevića i poželio da sabor na Badnji dan na tom mjestu svake godine bude sve veći, ljepši i Bogu ugodniji.

- Neka ovo lijepo saborno okupljanje, ovdje na Obodu Crnojevića, bude blagosloveno, srećno i čestito. Da čuvate ovaj lijepi sabor i ovu lijepu i veoma značajnu bratsku slogu i ljubav - poručio je mitropolit.

Mitropolit je u besjedi rekao da božićna radost obuhvata i nebo i zemlju, te istakao da je lijepo što se vjerni narod okupio na Obodu Crnojevića, koji je simbol kulture, istorije, istrajnosti i duhovnosti, objavljeno je na sajtu Mitropolije.

- Ovdje je napečatana prva ćirilična slovenska knjiga, koja svjedoči ovaploćenje Hristovo i utvrđuje svetu pravoslavnu vjeru. I vidimo da to ništa nije slučajno, jer je Crna Gora zasuta svetinjama kao nebo zvijezdama i ono čime se ona može ponositi - istorijom, svetinjama i duhovnim vrijednostima, koje je njegovala i branila po cijenu života - rekao je mitropolit.

Mitropolit Joanikije je prisutne pozvao da se objedinjuju i oplemenjuju, da Božiju ljubav i milost, istinu i pravdu crpe od Bogomladenca Hrista i da se obnove vječnim novinama koje je on donio ovom svijetu.

Poslije nalaganja badnjaka, mitropolit Joanikije je djeci podijelio božićne paketiće.

Srpska pravoslavna crkva obilježava danas Badnji dan, pripremajući se za sutrašnji najradosniji hrišćanski praznik Božić - dan rođenja Isusa Hrista.

Komentari 0
Povezane vijesti
Uhapšen biznismen i još pet lica Uhapšen biznismen i još pet lica
Srećan i Bogom blagosloven Badnji dan! Srećan i Bogom blagosloven Badnji dan!
Navršava se godinu dana od krvavog Badnjeg dana na Kosovu i Metohiji Navršava se godinu dana od krvavog Badnjeg dana na Kosovu i Metohiji
Najčitanije
 • Dva pješaka povrijeđena u saobraćajnoj nezgodi u Istočnoj Ilidži
  17h 12m
  0
 • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
  20h 49m
  0
 • Vladičić pojasnio kome će struja biti skuplja, a kome ne
  18h 1m
  0
 • Povrijeđene dvije radnice: „Smartom“ uletio u pekaru (VIDEO)
  10h 32m
  0
 • Krečenje stana od 50 kvadrata oko 600 maraka
  16h 36m
  2