Митрополит Јоаникије: Чувати братску слогу и љубав

06.01.2023. 17:01
0
ИЗВОР: srna.rs

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Јоаникије данас је благосиљао и наложио бадњаке пред манастиром Светог Николе на Ободу Црнојевића и пожелио да сабор на Бадњи дан на том мјесту сваке године буде све већи, љепши и Богу угоднији.

- Нека ово лијепо саборно окупљање, овдје на Ободу Црнојевића, буде благословено, срећно и честито. Да чувате овај лијепи сабор и ову лијепу и веома значајну братску слогу и љубав - поручио је митрополит.

Митрополит је у бесједи рекао да божићна радост обухвата и небо и земљу, те истакао да је лијепо што се вјерни народ окупио на Ободу Црнојевића, који је симбол културе, историје, истрајности и духовности, објављено је на сајту Митрополије.

- Овдје је напечатана прва ћирилична словенска књига, која свједочи оваплоћење Христово и утврђује свету православну вјеру. И видимо да то ништа није случајно, јер је Црна Гора засута светињама као небо звијездама и оно чиме се она може поносити - историјом, светињама и духовним вриједностима, које је његовала и бранила по цијену живота - рекао је митрополит.

Митрополит Јоаникије је присутне позвао да се обједињују и оплемењују, да Божију љубав и милост, истину и правду црпе од Богомладенца Христа и да се обнове вјечним новинама које је он донио овом свијету.

Послије налагања бадњака, митрополит Јоаникије је дјеци подијелио божићне пакетиће.

Српска православна црква обиљежава данас Бадњи дан, припремајући се за сутрашњи најрадоснији хришћански празник Божић - дан рођења Исуса Христа.

Коментари 0
Повезане вијести
Ухапшен бизнисмен и још пет лица Ухапшен бизнисмен и још пет лица
Срећан и Богом благословен Бадњи дан! Срећан и Богом благословен Бадњи дан!
Навршава се годину дана од крвавог Бадњег дана на Косову и Метохији Навршава се годину дана од крвавог Бадњег дана на Косову и Метохији
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    23h 34m
    12
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    18h 18m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    17h 31m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    19h 39m
    3
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    21h 52m
    1