Mjere prevencije prekršilo 25 ugostitelja, zatvoreno sedam objekata

02.11.2020. 13:44
0
IZVOR: srpskainfo

Republički inspektori su u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave protekle sedmice sproveli 3.052 kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije u zajednici i radnim sredinama.

U 25 slučajeva utvrđene su nepravilnosti, zbog čega su izrečene kazne u iznosu od 30.000 KM, dok je za sedam objekata izrečena mjera zabrane rada.

U okviru provođenja navedenih mjera, u protekla četiri mjeseca obavljeno je preko 23.000 inspekcijskih kontrola u kojima su do sada izrečene kazne u iznosu od oko 356.000 KM, dok je za 29 ugostiteljskih objekata izrečena i mjera zabrane rada, saopštili su iz Inspektorata Republike Srpske.

– Inspekcija i u narednom periodu nastavlja sa pojačanim kontrolama na terenu, posebno u ugostiteljskim objektima u večernjim satima, sredstvima javnog prevoza, ali i drugim objektima za koje je specifična veća frekvencija građana. Imajući u vidu da je virus korona prisutan u populaciji i da je epidemiološka slika pogoršana, još jednom podsjećamo građane i privredne subjekte da je naša kolektivna odgovornost trenutno najbolja zaštita od širenja virusa, te ih pozivamo da se pridržavaju preventivnih mjera i izbjegavaju nepotrebna okupljanja u većem broju. Zdravstvena zaštita stanovništva, isplate plata i socijalnih davanja ne smiju biti dovedeni u pitanje, a povećanje broja oboljelih, opterećenost zdravstvenih ustanova i udari koje privreda trpi poslednjih pola godine predstavljaju ozbiljan rizik i za naredni period – poručuju iz Inspektorata Republike Srpske.

Komentari 0
Povezane vijesti
Republika Srpska dobila novi Izborni zakon Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
U Srpskoj rođeno 15 beba U Srpskoj rođeno 15 beba
Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj Počinje novi sistem fiskalizacije u Srpskoj
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    14h 51m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    13h 5m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    10h 55m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    14h 10m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    8h 53m
    0