Мјере превенције прекршило 25 угоститеља, затворено седам објеката

02.11.2020. 13:44
0
ИЗВОР: srpskainfo

Републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе протекле седмице спровели 3.052 контроле поштовања превентивних мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама.

У 25 случајева утврђене су неправилности, због чега су изречене казне у износу од 30.000 КМ, док је за седам објеката изречена мјера забране рада.

У оквиру провођења наведених мјера, у протекла четири мјесеца обављено је преко 23.000 инспекцијских контрола у којима су до сада изречене казне у износу од око 356.000 КМ, док је за 29 угоститељских објеката изречена и мјера забране рада, саопштили су из Инспектората Републике Српске.

– Инспекција и у наредном периоду наставља са појачаним контролама на терену, посебно у угоститељским објектима у вечерњим сатима, средствима јавног превоза, али и другим објектима за које је специфична већа фреквенција грађана. Имајући у виду да је вирус корона присутан у популацији и да је епидемиолошка слика погоршана, још једном подсјећамо грађане и привредне субјекте да је наша колективна одговорност тренутно најбоља заштита од ширења вируса, те их позивамо да се придржавају превентивних мјера и избјегавају непотребна окупљања у већем броју. Здравствена заштита становништва, исплате плата и социјалних давања не смију бити доведени у питање, а повећање броја обољелих, оптерећеност здравствених установа и удари које привреда трпи последњих пола године представљају озбиљан ризик и за наредни период – поручују из Инспектората Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Појачан саобраћај на више граничних прелаза Појачан саобраћај на више граничних прелаза
Српска богатија за 25 беба Српска богатија за 25 беба
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    7h 34m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 18m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    22h 31m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    18h 45m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    23h 37m
    0