Mladi skijaši Sara, Novak i Matija sanjaju o velikim rezultatima (FOTO)

04.03.2024. 19:16
2
IZVOR: katera.news

To što je okruženo visokim planinama, Istočnom Sarajevu daje posebnu draž, a njegovim stanovnicima pruža mogućnost uživanja u prirodi. Igman, Bjelašnica i ljepotica Jahorina opčinile su svojom ljepotom još dok se bili sasvim mali Saru Božović, Novaka Janjića i Matiju Ćosića.

Tako se rodila njihova ljubav prema skijanju, a prvog trenutka kad su se popeli na vrh Jahorine postali su svjesni da će ta ljubav biti silna jer osjećaj slobode koji pruža skijanje, igra sa vjetrom koji se provlači kroz kragnu i kosu neopisiv je i jedinstven.

Ovi mladi skijaši su takmičari Smučarskog kluba „Avanturist“ i dobitnici priznanja za perspektivne i uspješne sportiste opštine Istočno Novo Sarajevo za 2023. godinu.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

U razgovoru za portal „Katera“ desetogodišnji Matija, devetogodišnji Novak i Sara su uglas rekli da im je drago da je prepoznat njihov talenat, trud i zalaganje, te da su im osvojene nagrade vjetar u leđa da nastave da se bave sportom koji jako vole i kojem se raduju.

Treninzi im ne paduju teško, jer skijanje je njihov najdraži sport, iako, priznaju, ustajanje u cik zore ponekad bude teško.

- Ponekad mi teže pada što moram ustajati jako rano jer treninzi na Jahorini počinju u 7.00 časova – rekao je Matija.

Slika

Foto: Vaske

Sara je dodala da su joj posebno interesantni treninzi na kojima trener Neven postavi kapije, jer tada izgleda kao pravi veliki skijaš.

- Često imamo i kondicione treninge koji ponekad budu teški, ali se to na kraju sve isplati – rekla je ona.

Ono oko čega se slažu naši sagovornici je da je skijanje više od sporta, jer druženje sa drugarima, smijeh, poneka suza, dječija radoznalost i razigranost, nemaju cijenu.

Iako mali, Matija je istakao da teži što boljim rezultatima i da se nada da će jednog dana ostvariti karijeru skijaša, a potom i trenera.

- Ove godine, nažalost, nije bilo dovoljno snijega pa takmičenja nisu organizovana, ali prošle godine sam učestvovao na dosta takmičenja i ostvario relativno dobar plasman – rekao je Matija.

Slika

Foto: Vaske

Novak je u prošloj skijaškoj sezoni osvojio treće mjesto na Prvenstvu Republike Srpske, a kako je istakao, na tu medalju je posebno ponosan.

- Još sam mali da bih imao neke velike ciljeve, ali svakako želim da budem jedan od najboljih, a priznanje za perspektivnog sportistu mi je znak da idem pravim putem ka osvarenju svojih snova – naveo je on.

Slika

Foto: Vaske

Za kraj razgovora, naša sagovornica Sara je istakla da ima mnogo ciljeva i da želi da prvu medalju osvoji na takmičenju na planini Jahorini.

- Tu planinu mnogo volim i ne mogu da zamislim zimu a da je ne provedem skijajući – rekla je Sara dodajući da jedva čeka takmičenja i druženje s drugarima.

A mi smo sigurni da će ovi mladi skijaši nizati uspjehe i osvajati neosvojive vrhove planina.

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Sanja 04.03.2024. 23:54
    Najbolje da ga odmah postavite na mjesto trenera...
  • Generic placeholder image
    Rade 04.03.2024. 23:49
    Zar nastavljate....
Povezane vijesti
Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    10h 15m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    9h 10m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    3h 58m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    13h 32m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    5h 4m
    0