Млади скијаши Сара, Новак и Матија сањају о великим резултатима (ФОТО)

04.03.2024. 19:16
2
ИЗВОР: katera.news

То што је окружено високим планинама, Источном Сарајеву даје посебну драж, а његовим становницима пружа могућност уживања у природи. Игман, Бјелашница и љепотица Јахорина опчиниле су својом љепотом још док се били сасвим мали Сару Божовић, Новака Јањића и Матију Ћосића.

Тако се родила њихова љубав према скијању, а првог тренутка кад су се попели на врх Јахорине постали су свјесни да ће та љубав бити силна јер осјећај слободе који пружа скијање, игра са вјетром који се провлачи кроз крагну и косу неописив је и јединствен.

Ови млади скијаши су такмичари Смучарског клуба „Авантурист“ и добитници признања за перспективне и успјешне спортисте општине Источно Ново Сарајево за 2023. годину.

Слика

Фото: Уступљена фотографија

У разговору за портал „Катера“ десетогодишњи Матија, деветогодишњи Новак и Сара су углас рекли да им је драго да је препознат њихов таленат, труд и залагање, те да су им освојене награде вјетар у леђа да наставе да се баве спортом који јако воле и којем се радују.

Тренинзи им не падују тешко, јер скијање је њихов најдражи спорт, иако, признају, устајање у цик зоре понекад буде тешко.

- Понекад ми теже пада што морам устајати јако рано јер тренинзи на Јахорини почињу у 7.00 часова – рекао је Матија.

Слика

Фото: Васке

Сара је додала да су јој посебно интересантни тренинзи на којима тренер Невен постави капије, јер тада изгледа као прави велики скијаш.

- Често имамо и кондиционе тренинге који понекад буду тешки, али се то на крају све исплати – рекла је она.

Оно око чега се слажу наши саговорници је да је скијање више од спорта, јер дружење са другарима, смијех, понека суза, дјечија радозналост и разиграност, немају цијену.

Иако мали, Матија је истакао да тежи што бољим резултатима и да се нада да ће једног дана остварити каријеру скијаша, а потом и тренера.

- Ове године, нажалост, није било довољно снијега па такмичења нису организована, али прошле године сам учествовао на доста такмичења и остварио релативно добар пласман – рекао је Матија.

Слика

Фото: Васке

Новак је у прошлој скијашкој сезони освојио треће мјесто на Првенству Републике Српске, а како је истакао, на ту медаљу је посебно поносан.

- Још сам мали да бих имао неке велике циљеве, али свакако желим да будем један од најбољих, а признање за перспективног спортисту ми је знак да идем правим путем ка осварењу својих снова – навео је он.

Слика

Фото: Васке

За крај разговора, наша саговорница Сара је истакла да има много циљева и да жели да прву медаљу освоји на такмичењу на планини Јахорини.

- Ту планину много волим и не могу да замислим зиму а да је не проведем скијајући – рекла је Сара додајући да једва чека такмичења и дружење с другарима.

А ми смо сигурни да ће ови млади скијаши низати успјехе и освајати неосвојиве врхове планина.

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Sanja 04.03.2024. 23:54
    Najbolje da ga odmah postavite na mjesto trenera...
  • Generic placeholder image
    Rade 04.03.2024. 23:49
    Zar nastavljate....
Повезане вијести
Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
Вуковцима бесплатно полагање возачког испита Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе Претреси у Источном Новом Сарајеву, једно лице лишено слободе
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    6h 22m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    5h 6m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    21h 19m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    17h 33m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    22h 25m
    0