MMA borca izboli 19 puta pa nastavili da šetaju kao da se ništa nije desilo

28.02.2024. 19:21
0
IZVOR: nezavisne.com

Porodica i prijatelji Stefana Savića (23) reprezentativca Srbije i MMA borca ogorčeni su nakon njegovog ubistva u subotu uveče na Dorćolu u Beogradu, pa na društvenim mrežama mole i apeluju na sve građane da pomognu u pronalaženju odbjeglih osumnjičenih, te da ukoliko znaju neku informaciju o njima to jave policiji.

Da se počinioci zvjerskog zločina što prije uhapse želi i Savićev djed, koji je juče kroz suze rekao da je čuo da je njegov unuk prije dvije godine imao sukob s tim momcima jer je branio svog druga od njih.

- Tada su oni napali Stefanovog druga, tukli ga, urinirali po njemu i bacili ga u Dunav. Braneći druga, Stefan je udario jednog i slomio mu vilicu i ovo sada je možda osveta za to. Čuo sam da je neko javio njima da je Stefan u tom klubu, oni su došli, provocirali, navukli ga da izađe napolje i desilo se to što se desilo - priča djed ubijenog sportiste.

Kako je djed dalje ispričao, Stefan je bio mlad, talentovan i vaspitan mladić, nikada se nikome nije zamjerao, svoje borilačke sposobnosti pokazivao je i dokazivao uvijek u ringu.

- Mi smo svi sportisti, ja sam se bavio fudbalom, moj sin fudbalom i boksom, a Stefan borilačkim vještinama, nisam bio za to prije, ali i to je sport. Ne postoji slučaj da je Stefan ikada ikoga pipnuo mimo ringa. Trener i svi u klubu su ga jako voljeli rekao je sagovornik.

Te dodaje:

- On je uvijek bio kulturan, završio je zanat za dijagnostiku skupih vozila, ovih dana smo sin i ja razgovarali da ga pošaljemo u Italiju, da usput uči i jezik, i evo šta se desilo. Non-stop čujem pitanje kako roditelji mogu da sačuvaju djecu, a izgleda da ne mogu nikako. Mladi ljudi izađu na ulice i kad im u susret dođe grupa naoružanih, koga ti možeš sačuvati? Nikoga.

Nadzorne kamere, snimile su ubistvo. Vidi se kako MMA borac leži na asfaltu dok ga osumnjičeni fudbaleri Vasilije Gačević (23) i Marko Daničić (23) šutiraju i udaraju. Nisu se zaustavili ni kada im je slučajni prolaznik S. M. (32) prišao, u namjeri da ih urazumi i pomogne povrijeđenom, već su i njega izboli i umalo ga ubili.

Nakon toga su otišli i policija traga za njima.

- Nadam se da će brzo naći napadače, to su jednom riječju prave kukavice, napravili su pakao od života i sebi i svojoj porodici, svi će ispaštati zbog njih, a da ne pričam tek o Stefanovim bliskim ljudima. Čuli smo da je bilo 19 uboda. Nije ni mogao da se spasi. Može čovjek da se odbrani ako su samo pesnice, ali ako je tu oružje, to su strašne posljedice. Na kameri se vidjelo da su nastavili da šetaju poslije toga, kao da se ništa nije desilo, ne može razuman čovjek tako da reaguje, mora da su bili na nekim narkoticima rekao je izvor za "Kurir".

Komentari 0
Povezane vijesti
NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
Utopio se otac devetoro djece Utopio se otac devetoro djece
Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO) Nikola Rokvić pješke od Beograda do Grčke za obnovu dječije onkologije (VIDEO)
Najčitanije
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    16h 1m
    0
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    5h 14m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    5h 8m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    4h 45m
    1
  • Pobjednik tucijade u Palama Filip Ilić
    20h 5m
    0