Momir Ašonja pobjednik šahovskog prvenstva slijepih

24.05.2023. 15:44
1
IZVOR: srna.rs

Pobjednik Pojedinačnog šahovskog prvenstva slijepih i slabovidih Republike Srpske, koje je održano u Bileći je Momir Ašonja iz Istočnog Sarajeva.

Drugo mjesto osvojio je Zoran Šešlija iz Istočnog Sarajeva, a treće Dušan Babić iz Bileće, koji je i direktor prvenstva i predsjednik Udruženja slijepih i slabovidih lica istočne Hecegovine.

Na 19. prvenstvu u Bileći, učestvovali su igrači iz sedam lokalnih zajednica – Bileće, Trebinja, Banjaluke, Istočnog Sarajeva, Zvornika, Brčkog i Rogatice.

Ašonja je izrazio zadovoljstvo što je pobjednik prvenstva, navodeći da je nije izgubio nijednu partiju i da je rezultat postigao zahvaljujući iskustvu i znanju, ali da je najvažnije bilo lijepo družnje uz šah i ljubav prema tom sportu.

On je rekao novinarima da je na prvenstvu u Bileći bio uspješan i u prijateljskom meču sa Šahovskom reprezentacijom slijepih i slabovidih Srbije, koja je prvak Evrope, pa je uspjeh koji je postigao još veći.

Ašonja je dva puta bio i sportista godine Republike Srpske u kategoriji invalida i aktuelni je prvak u kategoriji slijepih i slabovidih BiH.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sarajlija 24.05.2023. 16:26
    Iskrena podrška svim učesnicima i čestitke Momiru!
Povezane vijesti
Nevesinjski šampioni jedini učenici četvrtog razreda u područnoj školi (VIDEO) Nevesinjski šampioni jedini učenici četvrtog razreda u područnoj školi (VIDEO)
Šahisti Srbije šampioni Evrope Šahisti Srbije šampioni Evrope
Održane MOI Republike Srpske u šahu u Istočnoj Ilidži Održane MOI Republike Srpske u šahu u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    16h 45m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    21h 18m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 52m
    2
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    19h 58m
    0
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    20h 20m
    0