M:tel ponovo u stabilnom rastu

31.08.2023. 10:09
1
IZVOR: katera.news

Zavidni poslovni rezultati koje je kompanija m:tel zabilježila u prvih šest mjeseci ove godine, iznenađujuće su dobri, s obzirom na ukupnu ekonomsku situaciju.

Na pitanje kako je kompanija m:tel ostvarila veću dobit u prvih šest mjeseci u odnosu na prošlu godinu, Jelena Trivan, generalni direktor ove, jedne od najvećih i najuspješnijih kompanija u BiH, rekla je da uprkos predviđanjima da će ova godina biti katastrofalna za cijelu svjetsku privredu, čini se da se jedino m:tel opire opštoj ekonomskoj krizi.

 - Dokaz tome jeste činjenica da je prvih šest meseci završio sa dobiti većom od prošle godine  i sa prihodima većim od prošle godine - rekla je Trivan.

Ona je naročito istakla da su ulaganja u infrastrukturu koja su bila ogromna dala svoj rezultat i da u ovom trenutku m:tel ima 1.700.000 korisnika, te da taj broj raste čak i u trenutku kada je evidentan veliki odliv stanovništva s ovih prostora.

- Želeći da našim građanima približim navedene podatke, reći ću da je BH Telekom, koji je veća kompanija i ima veći broj stanovnika na području koje pokriva, u prvih šest meseci ove godine zabeležio za 16 miliona manji rezultat nego m:tel. Naša EBITDA je rekordno velika – 49 posto, a godinu završavamo sa većom dobiti nego što smo imali prošle godine. Sve ovo govori o tome da je u ovom trenutku m:tel možda najstabilnija kompanija u BiH - naglasila Trivan.

Video: m:tel

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    GB 31.08.2023. 10:22
    Dizanje cijena samo zbog pravljenja extra profita,a uz to nepodizanje nivoa usluga...nedozvoljavanje konkurenciji da udje u RS..i to je sve put do uspjeha
Povezane vijesti
M:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu M:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu
Rast m:tel-a u prvom kvartalu 2024: Dobit veća za 2,5 miliona KM Rast m:tel-a u prvom kvartalu 2024: Dobit veća za 2,5 miliona KM
Savršena kombinacija - m:tel IPTV paketi sa popustom i televizori na rate Savršena kombinacija - m:tel IPTV paketi sa popustom i televizori na rate
Najčitanije
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    23h 16m
    0
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    19h 13m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    22h 34m
    0
  • Odličnim učenicima 50 odsto jeftinije polaganje vozačkog ispita
    21h 32m
    0
  • Motociklista sletio sa puta, preminuo na putu do bolnice
    15h 52m
    0