M:тел поново у стабилном расту

31.08.2023. 10:09
1
ИЗВОР: katera.news

Завидни пословни резултати које је компанија м:тел забиљежила у првих шест мјесеци ове године, изненађујуће су добри, с обзиром на укупну економску ситуацију.

На питање како је компанија м:тел остварила већу добит у првих шест мјесеци у односу на прошлу годину, Јелена Триван, генерални директор ове, једне од највећих и најуспјешнијих компанија у БиХ, рекла је да упркос предвиђањима да ће ова година бити катастрофална за цијелу свјетску привреду, чини се да се једино м:тел опире општој економској кризи.

 - Доказ томе јесте чињеница да је првих шест месеци завршио са добити већом од прошле године  и са приходима већим од прошле године - рекла је Триван.

Она је нарочито истакла да су улагања у инфраструктуру која су била огромна дала свој резултат и да у овом тренутку м:тел има 1.700.000 корисника, те да тај број расте чак и у тренутку када је евидентан велики одлив становништва с ових простора.

- Желећи да нашим грађанима приближим наведене податке, рећи ћу да је БХ Телеком, који је већа компанија и има већи број становника на подручју које покрива, у првих шест месеци ове године забележио за 16 милиона мањи резултат него м:тел. Наша EBITDA је рекордно велика – 49 посто, а годину завршавамо са већом добити него што смо имали прошле године. Све ово говори о томе да је у овом тренутку м:тел можда најстабилнија компанија у БиХ - нагласила Триван.

Видео: м:тел

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    GB 31.08.2023. 10:22
    Dizanje cijena samo zbog pravljenja extra profita,a uz to nepodizanje nivoa usluga...nedozvoljavanje konkurenciji da udje u RS..i to je sve put do uspjeha
Повезане вијести
Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван Признање Златни грб града Бањалука уручено Јелени Триван
Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а Одиграна пријатељска фудбалска утакмица Даун синдром центра Бањалука и м:тел-а
М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    13h 31m
    8
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    13h 45m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    13h 37m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    16h 2m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    5h 52m
    0