M:tel predavači na studentskoj naučnoj konferenciji

02.12.2022. 14:33
0
IZVOR: katera.news

Međunarodna konferencija „ISCon“ koju ove godine po prvi put organizuje Savez studenata Elektrotehničkog fakulteta Banja Luka, okupiće studente elektrotehnike i računarstva širom BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije.

„ISCon 2022“ konferencija održaće se od 2. do 4. decembra u hotelu Bosna u Banjaluci na temu „Smart City - Smart Life“ sa ciljem da se studentima, kroz niz predavanja, radionica, panel diskusija i tribina približe kompanije koje se bave navedenom temom.

Platinum sponzor konferencije, kompanija m:tel već kreira “pametni život” pomoću IoT i primjenjuje savremena tehnološka rješenja. Više o tome tokom konferencije će govoriti predstavnici kompanije m:tel i brenda Supernove koji će učestvovati na predavanjima i panel diskusijama.

Svečano otvaranje konferencije održaće se 2. decembra u 17.00 časova u Hotelu Bosna, a tom prilikom prisutnima će se obratiti izvršni direktor za tehniku kompanije m:tel, Milan Aleksijević.

Lejla Hujdur, ekspert za IoT kompanije m:tel i Nebojša Bogdanović, šef službe za razvoj ICT i poslovnih rješenja Supernova, u nedjelju 4. decembra u 11.00 časova predstaviće studiju slučaja „Uticaj jednog IoT rješenja na poboljšanje usluga za građane i privredu“.

Predavanje će obuhvatiti nekoliko realizovanih IoT projekata u m:tel-u, a jedan od njih će biti predstavljen detaljnije, od javljanja same korisničke potrebe, preko tehničkog rješenja do benefita koje od ovog sistema imaju građani, domaćinstva i lokalna zajednica.

Nakon predavanja, održaće se zanimljiva radionica u kojoj će učesnici imati priliku da se i praktično upoznaju sa nekim od elemenata IoT mreže i u testnom okruženju upravljaju njihovim funkcionalnostima.

Učesnicima m:tel predavanja i radionice pripremljena su poklon iznenađenja.

U nedjelju 4. decembra, predstavnici kompanije m:tel i Supernove učestvovaće i u panel diskusijama „Bezbjednost i povjerenje u digitalnom okruženju“ (17.00 časova) i „Izgradnja ekosistema za razvoj tehnoloških rješenja kao podrška smart city/smart life koncepta“ (18.00 časova).

Više informacija o konferenciji potražite na adresi www.iscon.live.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
M:tel Pretplata tarife sada imaju tri puta više neta M:tel Pretplata tarife sada imaju tri puta više neta
M:tel uvećao dobit u 2023. za više od 250 miliona KM M:tel uvećao dobit u 2023. za više od 250 miliona KM
Pobjednici m:tel takmičenja putuju na Regionalni izazov u Beogradu Pobjednici m:tel takmičenja putuju na Regionalni izazov u Beogradu
Najčitanije
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  22h 10m
  1
 • Svečano otkrivena spomen-tabla posvećena Momi Kaporu u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
  21h 28m
  3
 • Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima
  20h 48m
  0
 • Uhapšeno 10 lica zbog trgovine drogom
  21h 51m
  0
 • Sjećanje na neponovljivog Momu Kapora
  8h 42m
  0