М:тел предавачи на студентској научној конференцији

02.12.2022. 14:33
0
ИЗВОР: katera.news

Међународна конференција „ISCon“ коју ове године по први пут организује Савез студената Електротехничког факултета Бања Лука, окупиће студенте електротехнике и рачунарства широм БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе и Македоније.

„ISCon 2022“ конференција одржаће се од 2. до 4. децембра у хотелу Босна у Бањалуци на тему „Smart City - Smart Life“ са циљем да се студентима, кроз низ предавања, радионица, панел дискусија и трибина приближе компаније које се баве наведеном темом.

Платинум спонзор конференције, компанија м:тел већ креира “паметни живот” помоћу ИоТ и примјењује савремена технолошка рјешења. Више о томе током конференције ће говорити представници компаније м:тел и бренда Супернове који ће учествовати на предавањима и панел дискусијама.

Свечано отварање конференције одржаће се 2. децембра у 17.00 часова у Хотелу Босна, а том приликом присутнима ће се обратити извршни директор за технику компаније м:тел, Милан Алексијевић.

Лејла Хујдур, експерт за ИоТ компаније м:тел и Небојша Богдановић, шеф службе за развој ИЦТ и пословних рјешења Супернова, у недјељу 4. децембра у 11.00 часова представиће студију случаја „Утицај једног ИоТ рјешења на побољшање услуга за грађане и привреду“.

Предавање ће обухватити неколико реализованих ИоТ пројеката у м:тел-у, а један од њих ће бити представљен детаљније, од јављања саме корисничке потребе, преко техничког рјешења до бенефита које од овог система имају грађани, домаћинства и локална заједница.

Након предавања, одржаће се занимљива радионица у којој ће учесници имати прилику да се и практично упознају са неким од елемената ИоТ мреже и у тестном окружењу управљају њиховим функционалностима.

Учесницима м:тел предавања и радионице припремљена су поклон изненађења.

У недјељу 4. децембра, представници компаније м:тел и Супернове учествоваће и у панел дискусијама „Безбједност и повјерење у дигиталном окружењу“ (17.00 часова) и „Изградња екосистема за развој технолошких рјешења као подршка smart city/smart life концепта“ (18.00 часова).

Више информација о конференцији потражите на адреси www.iscon.live.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
M:тел увећао добит у 2023. за више од 250 милиона КМ M:тел увећао добит у 2023. за више од 250 милиона КМ
Побједници м:тел такмичења путују на Регионални изазов у Београду Побједници м:тел такмичења путују на Регионални изазов у Београду
М:тел усвојио Дивидендну политику: Акционарима загарантовано најмање 50% нето добити М:тел усвојио Дивидендну политику: Акционарима загарантовано најмање 50% нето добити
Најчитаније
 • Два пјешака повријеђена у саобраћајној незгоди у Источној Илиџи
  16h 42m
  0
 • ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
  20h 19m
  0
 • Владичић појаснио коме ће струја бити скупља, а коме не
  17h 31m
  0
 • Повриjeђене двије раднице: „Смартом“ улетио у пекару (ВИДЕО)
  10h 2m
  0
 • Кречење стана од 50 квадрата око 600 марака
  16h 6m
  2