М:тел предавачи на студентској научној конференцији

02.12.2022. 14:33
0
ИЗВОР: katera.news

Међународна конференција „ISCon“ коју ове године по први пут организује Савез студената Електротехничког факултета Бања Лука, окупиће студенте електротехнике и рачунарства широм БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе и Македоније.

„ISCon 2022“ конференција одржаће се од 2. до 4. децембра у хотелу Босна у Бањалуци на тему „Smart City - Smart Life“ са циљем да се студентима, кроз низ предавања, радионица, панел дискусија и трибина приближе компаније које се баве наведеном темом.

Платинум спонзор конференције, компанија м:тел већ креира “паметни живот” помоћу ИоТ и примјењује савремена технолошка рјешења. Више о томе током конференције ће говорити представници компаније м:тел и бренда Супернове који ће учествовати на предавањима и панел дискусијама.

Свечано отварање конференције одржаће се 2. децембра у 17.00 часова у Хотелу Босна, а том приликом присутнима ће се обратити извршни директор за технику компаније м:тел, Милан Алексијевић.

Лејла Хујдур, експерт за ИоТ компаније м:тел и Небојша Богдановић, шеф службе за развој ИЦТ и пословних рјешења Супернова, у недјељу 4. децембра у 11.00 часова представиће студију случаја „Утицај једног ИоТ рјешења на побољшање услуга за грађане и привреду“.

Предавање ће обухватити неколико реализованих ИоТ пројеката у м:тел-у, а један од њих ће бити представљен детаљније, од јављања саме корисничке потребе, преко техничког рјешења до бенефита које од овог система имају грађани, домаћинства и локална заједница.

Након предавања, одржаће се занимљива радионица у којој ће учесници имати прилику да се и практично упознају са неким од елемената ИоТ мреже и у тестном окружењу управљају њиховим функционалностима.

Учесницима м:тел предавања и радионице припремљена су поклон изненађења.

У недјељу 4. децембра, представници компаније м:тел и Супернове учествоваће и у панел дискусијама „Безбједност и повјерење у дигиталном окружењу“ (17.00 часова) и „Изградња екосистема за развој технолошких рјешења као подршка smart city/smart life концепта“ (18.00 часова).

Више информација о конференцији потражите на адреси www.iscon.live.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балкана“ М:тел на сајму привреде: „Кључан смо партнер у регионалном повезивању земаља Западног Балк...
Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске Престижно признање Тривановој за промоцију Бањалуке и Републике Српске
М:тел вас позива да се заједно едукујемо о безбједности наше дјеце на интернету! М:тел вас позива да се заједно едукујемо о безбједности наше дјеце на интернету!
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    5h 38m
    0
  • Јереј Видак Вујадиновић - Дјечак
    17h 11m
    0
  • У Средњој школи „28. јуни“ одржан округли сто о значају и заштити менталног здравља (ФОТО)
    16h 52m
    0
  • Повеља општине Источна Илиџа Средњошколском центру „Источна Илиџа“
    22h 3m
    0
  • У суботу обиљежавање 32 године од злочина у Добровољачкој
    23h 47m
    13