Muškarac očitao lekciju dijasporcima zbog bacanja smeća u rijeku (VIDEO)

06.08.2021. 09:18
0
IZVOR: klix.ba

Savjesni mještanin Jelaha, nakon što je primijetio da iz automobila stranih registarskih tablica, nepoznate osobe bacaju smeće, natjerao ih je da ga pokupe, a sve je snimio i objavio na svom "Fejsbuk" profilu.

Borba eko udruženja za čiste rijeke i okoliš sve je jača, a veliki broj građana BiH odvažio se da stvari uzme u svoje ruke pa nelegalno odlaganje otpada redovno prijavljuju inspekcijama, dok neki odluče to još i zabilježiti i objaviti javno.

U video-snimku koji je popularan na društvenim mrežama muškarac je, nakon što je primijetio da iz vozila njemačkih oznaka smeće završava u rijeci Usori kod Jelaha, odlučio da ih sustigne i natjera da se vrate na mjesto gdje su bacili smeće te isto odvezu na adekvatnu lokaciju.

Video: Klix.ba

Dok su se pravdali da nisu imali kantu da odlože smeće, muškarac im je pokazao nekoliko načina kako su to smeće mogli odložiti, a jedan od njih je bio da su isto mogli baciti u bilo koju kantu i niko se ne bi bunio.

Na kraju ipak voda nije odnijela smeće, kako je to rekla žena iz videa, već njihov automobil kojim su došli na godišnji u BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najstarija spalionica otpada u Beču proslavila 60 godina postojanja Najstarija spalionica otpada u Beču proslavila 60 godina postojanja
Do 2050. godine u okeanu će biti više plastike nego ribe Do 2050. godine u okeanu će biti više plastike nego ribe
Kućna apoteka završi u smeću Kućna apoteka završi u smeću
Najčitanije
  • Preminula Vera Grgić
    11h 54m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    12h 38m
    0
  • Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
    16h 43m
    0
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    16h 47m
    2
  • Milan treba našu pomoć – pozovi 17047
    2h 14m
    0