Na Jarinju uhapšen još jedan Srbin

17.06.2023. 19:55
0
IZVOR: srna.rs

Kosovska policija uhapsila je danas na Jarinju Dalibora Spasića, medicinskog tehničara iz Kosovske Mitrovice dok se sa maloljetnom kćerkom i suprugom vraćao iz centralne Srbije, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija je odmah stupila u kontakt sa porodicom i uhapšenom Daliboru obezbijedila advokata.

U saopštenju se konstatuje da prištinske vlasti i ovim hapšenjem žele da izazovu novu krizu i destabilizaciju prilika na terenu i, pod plaštom nekakve borbe za prava medija, zapravo zastraše i proteraju Srbe sa Kosova i Metohije.

- Lažni ministar policije Dželjaj Svečlja ponovo je jednog Srbina proglasio zločincem, umesto da se izvini što je već uhapsio nevinog momka Nemanju Vlaškovića u Leposaviću pod lažnom optužbom da je fizički napao novinare, što je notorna laž, kao i neosnovanog hapšenja Radoša Petrovića, Dušana Obrenovića i Miluna Milenkovića - navode iz Kancelarije.

U saopštenju se dodaje da ni Spasić nije nikakav kriminalac već zdravstveni radnik u bolnici u Kosovskoj Mitrovici koga sada Svečlja pokušava da kriminalizuje samo ako je poprijeko pogledao nekog novinara.

- Svečlja koji je poznat po prevrtanju Euleksovih vozila, a njegov gazda /Aljbin/ Kurti po bacanju suzavca i šok bombi i zatvaranju medija, najmanje imaju pravo da nekoga proglašavaju kriminalcima jer su oni patentirali nasilne i kriminalne metode na Kosovu i Metohiji - dodaje se u saopštenju.

Svečlja je prethodno potvrdio da je kosovska policija na Jarinju uhapsila Dalibora Spasića, tvrdeći da je napao albanske novinare na sjeveru Kosova i Metohije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno Porfirije: Srpski narod svoje rane nosi dostojanstveno
Skandalozni grafiti osvanuli na Crkvi Svete Trojice kod Peći Skandalozni grafiti osvanuli na Crkvi Svete Trojice kod Peći
Vaskrsi vaskrsle srpske vojske Vaskrsi vaskrsle srpske vojske
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    19h 56m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 29m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 6m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    5h 35m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    5h 33m
    0