На Јарињу ухапшен још један Србин

17.06.2023. 19:55
0
ИЗВОР: srna.rs

Косовска полиција ухапсила је данас на Јарињу Далибора Спасића, медицинског техничара из Косовске Митровице док се са малољетном кћерком и супругом враћао из централне Србије, саопштила је Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.

Канцеларија је одмах ступила у контакт са породицом и ухапшеном Далибору обезбиједила адвоката.

У саопштењу се констатује да приштинске власти и овим хапшењем желе да изазову нову кризу и дестабилизацију прилика на терену и, под плаштом некакве борбе за права медија, заправо застраше и протерају Србе са Косова и Метохије.

- Лажни министар полиције Џељај Свечља поново је једног Србина прогласио злочинцем, уместо да се извини што је већ ухапсио невиног момка Немању Влашковића у Лепосавићу под лажном оптужбом да је физички напао новинаре, што је ноторна лаж, као и неоснованог хапшења Радоша Петровића, Душана Обреновића и Милуна Миленковића - наводе из Канцеларије.

У саопштењу се додаје да ни Спасић није никакав криминалац већ здравствени радник у болници у Косовској Митровици кога сада Свечља покушава да криминализује само ако је попријеко погледао неког новинара.

- Свечља који је познат по превртању Еулексових возила, а његов газда /Аљбин/ Курти по бацању сузавца и шок бомби и затварању медија, најмање имају право да некога проглашавају криминалцима јер су они патентирали насилне и криминалне методе на Косову и Метохији - додаје се у саопштењу.

Свечља је претходно потврдио да је косовска полиција на Јарињу ухапсила Далибора Спасића, тврдећи да је напао албанске новинаре на сјеверу Косова и Метохије.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкрси васкрсле српске војске Васкрси васкрсле српске војске
Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву? Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву Финска расписала потјерницу, а осумњичени ухапшен у Сарајеву
Најчитаније
  • Сахрањен наш добри прота Војо (ФОТО)
    12h 53m
    1
  • Ухапшен Паљанин због сумње да је нанио тјелесне повреде суграђанину
    15h 12m
    1
  • У саобраћајној несрећи погинуло дијете
    15h 39m
    0
  • Сахрана попа Жуће у порти Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
    18h 19m
    1
  • Пронађено тијело мајке која се са дјецом утопила у Бојани
    11h 0m
    0