Na snazi crveni meteoalarm u Srbiji

05.08.2023. 09:57
0
IZVOR: srna.rs

Na području Banata, Beograda, Šumadije, Pomoravlja i istočne Srbije na snazi je crveni meteoalarm zbog vremenskih nepogoda, dok je u ostalim dijelovima zemlje na snazi narandžasto upozorenje.

U drugom dijelu dana očekuju se obilne padavine, grad i olujni vjetar, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i umerenim, povremeno i jakim sjeverozapadnim vjetrom, prije podne zahvatiće zapadne i jugozapadne predjele Srbije, kao i zapad Vojvodine, a poslije podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve.

Najintenzivniji grmljavinski procesi i veća količina padavina očekuju se u centralnoj i istočnoj Srbiji, na istoku Vojvodine, dijelovima Beograda, kao i u dijelovima zapadne Srbije, gdje može pasti i od 40 do 70 milimetara za 12 sati, lokalno i više.

U pojedinim dijelovima Beograda očekuje se velika količina padavina od 30 do 50 milimetara, lokalno i više, kao i pojava grada i kratkotrajno olujnog sjeverozapadnog vjetra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Proslavljeni trener odbio da preuzme "Orlove" Proslavljeni trener odbio da preuzme "Orlove"
Ženu izujedala svinja, zadobila teške povrede Ženu izujedala svinja, zadobila teške povrede
Uhapšena supruga ubijenog teroriste: Oduzeti joj svi uređaji Uhapšena supruga ubijenog teroriste: Oduzeti joj svi uređaji
Najčitanije
  • Vozač kamiona u 15 minuta učestvovao u tri saobraćajne nezgode
    15h 5m
    1
  • Profesor doktor Kosta Todorović: Pionir srpske epidemiologije
    10h 8m
    1
  • Gibanica od lomljenih kora
    7h 58m
    0
  • Igor Kušić završio školovanje na Visokim studijima bezbjednosti i odbrane Republike Srbije
    11h 50m
    0
  • U ponedjeljak u Palama komemoracija povodom smrti Uroša Pene
    18h 4m
    0