Najbolja mjesta u kući za sušenje veša tokom zime

19.10.2022. 21:23
0
IZVOR: glassrpske.com

Zbog niskih temperatura, sušenje veša na terasi tokom zimskih mjeseci gotovo je nemoguće.

S druge strane, savjetuje se da izbjegavate direktno sušenje veša na radijatorima. Gdje bi onda trebalo da sušimo mokru odjeću?

- Sušenje odjeće u zatvorenom prostoru nije idealno jer mokra odjeća oslobađa vlagu u vazduh. Međutim, nije opasno to uraditi sve dok je vaš dom dobro provjetren. Srećom, možete preduzeti korake da smanjite vlagu u vazduhu - savetuje Lorens Smit, stručnjak za čišćenje.

On smatra da sušenje mokrog veša ne bi trebalo da traje duže od 24 sata, kako ne bi došlo do formiranja buđi i neprijatnijeg mirisa odjeće. Takođe, on smatra da se mokar veš nikako ne treba sušiti u prostorijama gdje često boravimo - kuhinja, dnevni boravak i spavaća soba.

- Izbjegavajte sušenje veša i u kupatilu jer je to već vlažan prostor i ne želite da dodajete više vlage u vazduh. Osim toga, odjeći će biti potrebno više vremena da se osuši u već vlažnoj prostoriji. Ako imate poseban prostor namijenjen samo za pranje veša, rezervnu sobu ili garažu, ovo je najbolje mjesto za sušenje vaše odjeće. Upotrebite stalak za sušenje i stavite ga u prostoriju koju rijetko koristite, poput perionice veša, slobodne sobe ili čak trpezarije. To znači da nećete biti izloženi vlagi dok vam se odjeća suši i da možete da zatvorite vrata, zadržati toplotu unutra ili podstaknete protok vazduha držeći prozor otvorenim - upozorava Lorens.

Takođe, preporučuje se da odjeću sušite blizu izvora toplote, poput radijatora, ali nikako direktno.

- Ne stavljajte mokre predmete direktno na radijator jer će to da podstakne isparavanje vode u vazduh i dovesti do vlažne prostorije - istakao je Smit.

Komentari 0
Povezane vijesti
Medvjed Uroš jutros nije ugledao svoju sjenku (VIDEO) Medvjed Uroš jutros nije ugledao svoju sjenku (VIDEO)
Plaćamo danak proljećnih temperatura usred zime Plaćamo danak proljećnih temperatura usred zime
Kako da najbrže osušite veš u toku zime Kako da najbrže osušite veš u toku zime
Najčitanije
  • Nakon svađe sugrađaninu pucao u glavu
    11h 54m
    0
  • Godišnjica stradanja Milice Rakić
    7h 20m
    0
  • Posni roštilj od krompira
    7h 30m
    0
  • Proslava Vaskrsa u Sarajevu kroz vijekove: Privrženi vjeri i u najtežim vremenima
    7h 35m
    0
  • Srpska legalizuje isplatu plate u koverti
    6h 14m
    0