Najbolji od najboljih u Srednjoškolskom centru "Pale"

10.06.2022. 18:16
2
IZVOR: katera.news

U JU Srednjoškolskom centru „Pale” svoje školovanje u maju 2022. godine  završilo  je 111 maturanata iz pet odjeljenja.

- Svi su bili posebni na svoj način. Davali su svoj maksimum  na različitim poljima unutar škole – naveli su iz SŠC „Pale“.

Iz ove škole od svih maturanata izdvojili su najbolje učenike u odjeljenju, vukovce, kao i učenika generacije.

Najbolji učenik u odjeljenju :

IV1  Sonja Elek                           

IV2   Sofija Škipina

IV3   Milena Trobok

IV4   Marija Savić

IV5   Dimitrije Škipina

Vukovci :

IV1  Sonja Elek

IV2   Sofija Škipina

Učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“  školske 2021/2022.godine u četvorogodšnjem obrazovanju je učenica Sonja Elek.

Slika

Sofija Škipina rođena je 27. decembra 2003. godine u Kasindolu. Osnovnu školu „Srbija“ završila je kao dobitnik Vukove diplome, nakon čega je svoje dalje obrazovanje nastavila u gimnaziji opšteg smjera SŠC „Pale“.

- Tokom srednjoškolskog obrazovanja bila sam član sekcija iz hemije i demokratije i ljudskih prava, kao i učesnica sportskih takmičenja u odbojci. Učestvovala sam na regionalnom takmičenju iz srpskog jezika (drugi razred, 8. mjesto), te grupnom takmičenju „Ja građanin“ (četvrti razred, 2. mjesto)  – izjavila je Sofija.

- Osam godina sam pohađala kurs engleskog jezika, četiri godine kurs francuskog i njemačkog jezika, tri godine igrala folklor u KUD-u „Mladost“ i sedam godina bila član Odbojkaškog kluba „Volero“. Svoje dalje obrazovanje ću nastaviti na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Gracu - rekla je ona.

Slika

Milena Trobok rođena je 20. oktobra 2003. godine u Vlasenici.

Pohađala je Osnovnu školu „Pale“, koju je završila sa odličnim uspjehom i primjernim vladanjem. Dobitnik je Vukove diplome za postignut izuzetan opšti uspjeh u učenju i vladanju u toku školovanja u osnovnoj školi.

Srednjoškolsko obrazovanje stekla je u JU SŠC „Pale”.

- Tokom školovanja učestvovala sam u mnogim nastavnim i vannastavnim aktivnostima, stekla sam znanje iz mnogobrojnih oblasti. Bila sam član više sekcija, među kojima je i sekcija Besjedništva i javnog govorenja. Učestvovala sam u projektima koje je organizovala naša škola. Bila sam kustos na izložbi „Kultura sećanja - Ko ne pamti iznova preživljava“. Moj razred učestvovao je na grupnom takmičenju iz demokratije pod nazovom „Ja, građanin”, osvojili smo prvo mjesto – navela je Milena.

- Govorim engleski i njemački jezik. Prisustvovala sam internacionalnim časovima engleskog jezika u organizaciji BBC-a i Pearson-a (Pearson and BBC Live Classes International Education Project). Član sam Kulturno - umjetničkog društva „Mladost” – istakla je ona.

Slika

Marija Savić je rođena 14. 10. 2003. godine u Istočnom Sarajevu.

Živi u porodičnoj kući sa roditeljima i starijim bratom. Završila je srednju turističku školu na Palama sa odličnim uspjehom.

- Nakon srednje škole planiram da upišem Ekonomski fakultet jer sam veoma nadarena za matematiku – rekla je Marija.

- Dobro poznajem strane jezike od kojih mi je njemački jezik najdraži. Volim i pratim sport, a najviše odbojku koju sam trenirala do skoro – navela je.

Slika

Dimitrije Škipina ove godine završio je IV razred srednje arhitektonske tehničke škole.

Rođen je 30.9.2003. godine u Istočnom Sarajevu, a trenutno živi u Rogoušićima.Tokom školovanja postigao je odličan uspjeh i primjerno vladanje.

- Moja interesovanja su različita, i smjenjuju se kako odrastam. S obzirom na poznavanje ruskog jezika, mnogo vremena provodim za računarom, družeći se sa ljudima koje sam upoznao sa ruskog govornog područja. Za vrijeme školovanja, stekao sam iskustvo u PR menadžmentu, gdje sam ostvario saradnju sa poznatim ličnostima sa Youtube i Trovo platforme – rekao je Škipina.

Fokusiran je na učenje engleskog jezika i programiranje, zbog čega je odlučio da upiše Elektrotehnički fakultet. 

 

 

 

Komentari 2
 • Generic placeholder image
  Pale 11.06.2022. 17:38
  Jao jao i sta dalje u ovoj rupi, dok ste isli u skolu i boze pomozi a sto sad sa mozgom dalje, kad je kod nas sve propalo, 🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵
 • Generic placeholder image
  Role 10.06.2022. 23:29
  Bravo, ponos nas!
Povezane vijesti
U Srednjoškolskom centru „Pale“ planiran upis 168 učenika U Srednjoškolskom centru „Pale“ planiran upis 168 učenika
Osmjesi maturanata odzvanjali ulicama Istočnog Sarajeva (FOTO) Osmjesi maturanata odzvanjali ulicama Istočnog Sarajeva (FOTO)
Razrednica iz Slavonskog Broda kažnjena zbog fašističkog pozdrava maturanata Razrednica iz Slavonskog Broda kažnjena zbog fašističkog pozdrava maturanata
Najčitanije
 • Lišeno slobode lice za kojim je raspisano 13 potraga
  12h 38m
  0
 • Pronađena droga u Istočnoj Ilidži
  15h 37m
  0
 • Uhapšen maloljetnik koji je pretukao radnicu Centra za socijalni rad
  7h 8m
  0
 • Obavještenje o prekidima električne energije
  17h 37m
  0
 • Solarna oluja će sutra pogoditi Zemlju
  4h 40m
  0