Najbolji od najboljih u Srednjoškolskom centru "Pale"

10.06.2022. 18:16
2
IZVOR: katera.news

U JU Srednjoškolskom centru „Pale” svoje školovanje u maju 2022. godine  završilo  je 111 maturanata iz pet odjeljenja.

- Svi su bili posebni na svoj način. Davali su svoj maksimum  na različitim poljima unutar škole – naveli su iz SŠC „Pale“.

Iz ove škole od svih maturanata izdvojili su najbolje učenike u odjeljenju, vukovce, kao i učenika generacije.

Najbolji učenik u odjeljenju :

IV1  Sonja Elek                           

IV2   Sofija Škipina

IV3   Milena Trobok

IV4   Marija Savić

IV5   Dimitrije Škipina

Vukovci :

IV1  Sonja Elek

IV2   Sofija Škipina

Učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“  školske 2021/2022.godine u četvorogodšnjem obrazovanju je učenica Sonja Elek.

Slika

Sofija Škipina rođena je 27. decembra 2003. godine u Kasindolu. Osnovnu školu „Srbija“ završila je kao dobitnik Vukove diplome, nakon čega je svoje dalje obrazovanje nastavila u gimnaziji opšteg smjera SŠC „Pale“.

- Tokom srednjoškolskog obrazovanja bila sam član sekcija iz hemije i demokratije i ljudskih prava, kao i učesnica sportskih takmičenja u odbojci. Učestvovala sam na regionalnom takmičenju iz srpskog jezika (drugi razred, 8. mjesto), te grupnom takmičenju „Ja građanin“ (četvrti razred, 2. mjesto)  – izjavila je Sofija.

- Osam godina sam pohađala kurs engleskog jezika, četiri godine kurs francuskog i njemačkog jezika, tri godine igrala folklor u KUD-u „Mladost“ i sedam godina bila član Odbojkaškog kluba „Volero“. Svoje dalje obrazovanje ću nastaviti na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Gracu - rekla je ona.

Slika

Milena Trobok rođena je 20. oktobra 2003. godine u Vlasenici.

Pohađala je Osnovnu školu „Pale“, koju je završila sa odličnim uspjehom i primjernim vladanjem. Dobitnik je Vukove diplome za postignut izuzetan opšti uspjeh u učenju i vladanju u toku školovanja u osnovnoj školi.

Srednjoškolsko obrazovanje stekla je u JU SŠC „Pale”.

- Tokom školovanja učestvovala sam u mnogim nastavnim i vannastavnim aktivnostima, stekla sam znanje iz mnogobrojnih oblasti. Bila sam član više sekcija, među kojima je i sekcija Besjedništva i javnog govorenja. Učestvovala sam u projektima koje je organizovala naša škola. Bila sam kustos na izložbi „Kultura sećanja - Ko ne pamti iznova preživljava“. Moj razred učestvovao je na grupnom takmičenju iz demokratije pod nazovom „Ja, građanin”, osvojili smo prvo mjesto – navela je Milena.

- Govorim engleski i njemački jezik. Prisustvovala sam internacionalnim časovima engleskog jezika u organizaciji BBC-a i Pearson-a (Pearson and BBC Live Classes International Education Project). Član sam Kulturno - umjetničkog društva „Mladost” – istakla je ona.

Slika

Marija Savić je rođena 14. 10. 2003. godine u Istočnom Sarajevu.

Živi u porodičnoj kući sa roditeljima i starijim bratom. Završila je srednju turističku školu na Palama sa odličnim uspjehom.

- Nakon srednje škole planiram da upišem Ekonomski fakultet jer sam veoma nadarena za matematiku – rekla je Marija.

- Dobro poznajem strane jezike od kojih mi je njemački jezik najdraži. Volim i pratim sport, a najviše odbojku koju sam trenirala do skoro – navela je.

Slika

Dimitrije Škipina ove godine završio je IV razred srednje arhitektonske tehničke škole.

Rođen je 30.9.2003. godine u Istočnom Sarajevu, a trenutno živi u Rogoušićima.Tokom školovanja postigao je odličan uspjeh i primjerno vladanje.

- Moja interesovanja su različita, i smjenjuju se kako odrastam. S obzirom na poznavanje ruskog jezika, mnogo vremena provodim za računarom, družeći se sa ljudima koje sam upoznao sa ruskog govornog područja. Za vrijeme školovanja, stekao sam iskustvo u PR menadžmentu, gdje sam ostvario saradnju sa poznatim ličnostima sa Youtube i Trovo platforme – rekao je Škipina.

Fokusiran je na učenje engleskog jezika i programiranje, zbog čega je odlučio da upiše Elektrotehnički fakultet. 

 

 

 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Pale 11.06.2022. 17:38
    Jao jao i sta dalje u ovoj rupi, dok ste isli u skolu i boze pomozi a sto sad sa mozgom dalje, kad je kod nas sve propalo, 🥵🥵🥵🥵🥵🥵🥵
  • Generic placeholder image
    Role 10.06.2022. 23:29
    Bravo, ponos nas!
Povezane vijesti
Od cijena maturskih haljina i putovanja „muti se u glavi“ Od cijena maturskih haljina i putovanja „muti se u glavi“
Festival mladosti i ljepote na ulicama Sokoca - Svečani defile maturanata Festival mladosti i ljepote na ulicama Sokoca - Svečani defile maturanata
Aleksa Vukadin učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“ Aleksa Vukadin učenik generacije Srednjoškolskog centra „Pale“
Najčitanije
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    6h 4m
    0
  • Mirnom šetnjom u Dobrovoljačkoj ulici obilježene 32 godine od zločina
    3h 15m
    2
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    19h 1m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    17h 23m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    19h 37m
    3