Najmlađi učesnik „Milionera“ dostigao rekord

23.10.2023. 13:45
0
IZVOR: n1info.rs

Veljko Đurić (19) iz Niša je od prvog do 13. pitanja u kvizu „Milioner“ pokazao rijetko viđeno znanje, zbog čega je tek treći takmičar u ovoj sezoni koji je došao do 13. pitanja. Da je ostao pri svojoj intuiciji i odlučio da odgovori, Veljko bi postao milioner. Međutim, riješio je da odustane.

Veljko Đurić je jedan od najmlađih takmičara kviza „Želite li da postanete milioner?“. Ima samo 19 godina, što znači da je dvije godine mlađi od samog kviza.

- Trudim se da upijem znanje i informacije sa svih strana. To je počelo još na različitim takmišenjima u osnovnoj školi, na kojima sam uglavnom osvajao prve nagrade. Imam različita interesovanja, vremenom sam povezivao znanja, pa čak i kada ne znam odgovor sistemom eliminacije sam mogao da odbacim netačne i prepoznam tačne - objašnjava Veljko za N1 svoj uspjeh u „Milioneru“.

Zahvaljujući svom znanju do sada je osvojio preko 100 nagrada. Međutim, kao najsveobuhvatniju izdvaja državno priznanje – Sretenjski orden koji je dobio sa samo 15 godina.

Ovaj mladić studira, a u budućnosti bi volio da se bavi neuromarketingom, novom naučnom oblašću koja povezuje više disciplina.

Pored toga se bavi muzikom i piše piesme sa svojim drugom Đorđem. I to nije sve, Veljko dizajnira i odieću, pa je u studio N1 došao u majici koju je sam dizajnirao.

Veljko je izjednačio rekord koji su prije njega držala dvojica učesnika kviza. Na 13. pitanju je odustao jer je, kako je kazao, mislio da je već osvojio „lepu sumu novca“ koju on i Đorđe mogu da potroše na stvaranje muzike.

Međutim, da se oslonio i na intuiciju postao bi apsolutni rekorder i milioner.

- Čim su počeli da se pojavljuju odgovori baš sam imao jaku intuiciju, ali je problem što nisam imao utemeljenje u znanju i zato nisam bio siguran - rekao je Veljko.

Tačan odgovor je rekao voditelju, ali se to više nije računalo jer je prethodno objavio da odustaje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Godišnjica bombardovanja Niša kasetnim bombama u kome je poginulo 16 civila Godišnjica bombardovanja Niša kasetnim bombama u kome je poginulo 16 civila
Džudistima Sparte četiri odličja u Nišu Džudistima Sparte četiri odličja u Nišu
Najčitanije
  • U saobraćajnoj nezgodi na putu Podromanija - Sumbulovac teško povrijeđeno dijete
    6h 19m
    0
  • Sokolac: Uplatio novac, teretno motorno vozilo mu nije isporučeno
    6h 36m
    2
  • U toku uviđaj u stanu gdje su pronađena tijela žene i dvoje djece
    21h 13m
    0
  • Dušanov zakonik danas puni 675 godina
    7h 12m
    3
  • Luka Gligorić učenik generacije Srednje škole „28. juni“
    23h 50m
    2