Nakon što se autobus pokvario, putnicima poručili da se sami snađu

26.07.2021. 21:18
0
IZVOR: srpskainfo.com

Hrvatska je popularna ljetna destinacija za turiste iz Srbije, a autobuske ture se odvijaju često zbog čega mnogi biraju upravo tu vrstu prevoza kako bi stigli na primorje.

Međutim, srpski putnici koji su preksinoć krenuli ka Puli prevoznikom "FlixBus" doživjeli su svojevrsnu noćnu moru.

Nakon što se autobus pokvario poručeno im je da se “snađu sami” dok je druga grupa turista koja je planirali povratak tim autobusom bukvalno ostala na ulici.

– Kćerka mi je sinoć u 21.45 iz Beograda krenula za Pulu "FlixBus"-om da bi im se nedaleko od Rijeke, nešto iza 10 sati, usred nedođije na auto-putu (benzinske pumpe ni na vidiku) pokvario autobus. I čak bi se i sam kvar autobusa mogao nekako “progutati” da putnici satima nisu mogli da dobiju informaciju šta i kako dalje. Te doći će zamjenski bus, te neće doći, te prijedlog vozača da putnici skupe 300 evra za prevoz drugim vozilom do destinacije da bi im na kraju, oko 16 sati, bilo rečeno da se o svom trošku snađu za prevoz do Rijeke gdje će ih čekati prevoz do Pule – podjelila je novinarka An Mari Alves-Ćurčić na svom profilu na Fejsbuku.

Dodala je i da su putnici doputovali u Pulu sa zakašnjenjem od 12 sati.

– Umjesto u planiranih 8.30 dete mi je u Pulu stiglo nešto pre 20 sati. Dakle, sa skoro dvanaestočasovnim zakašnjenjem i skoro pa 24 sata od polaska iz Beograda. Prvi dan ljetovanja propao. U međuvremenu saznah da su grupu putnika koja je večeras trebalo iz Rijeke da krene za Beograd ispalili nekoliko sati pred put bez davanja ikakvog alternativnog rješenja. Bukvalno su ljudi ostavljeni na ulici – dodaje Alves-Ćurčić i naglašava da je neprofesionalnost tog prevoznika zaprešćujuća.

Na njen "post" nadovezali su se i drugi putnici koji su takođe nezadovoljni uslugom pomenutog prevoznika, prenosi Telegraf.

Iz kompanije su saopštili da im je veoma žao zbog neugodne situacije koju su putnici doživjeli na putovanju iz Beograda prema Puli u nedjelju u prepodnevnim satima zbog kvara na autobusu.

– U slučaju kvara autobusa postoje posebni protokoli kojima upravlja Odjeljenje korisničke službe i Odjeljenje kontrole saobraćaja, a koje se kontaktira odmah po događaju od strane vozača ili partnera koji saobraća na određenoj liniji. Kada je autobus nažalost stao u blizini grada Delnice u Hrvatskoj naša su Odjeljenja odmah obaviještena o situaciji i pokrenut je standardni protokol. "FlixBus" tim odmah reaguje i u trenutku daje sve od sebe kako bi putnicima omogućio alternativan dolazak u krajnju destinaciju. Pojedini protokol zavise od trenutne situacije i lokacije autobusa u trenutku kvara pa je za neke potrebno duža, a za neke kraća reakcija i rješenje – navela je portparolka kompanije Petra Trojko.

Prema njenim riječima, u ovom slučaju, traži se lokacijski najbliži i najbrži način prevoza putnika u zamjenskom autobusu ili drugom prevozu, kako bi se putnici što prije dovezli do krajnje destinacije.

– Nažalost, usljed visoke turističke sezone, bilo je teško pronaći slobodan autobus koji bi brzo reagovao i odmah prevezao putnike. Dio putnika koji nije bio u mogućnosti da čeka "FlixBus" rješenje u vlastitoj je organizaciji nastavio putovanje dok je za preostale putnike osiguran taksi prevoz do krajnjih destinacija – navodi Trojko.

Komentari 0
Povezane vijesti
Stefanović: Obavezni vojni rok je realna potreba vojske
Ivana Španović prva na svijetu u skoku udalj
Trenutno bez vode dio Luka i ulice Mladena Todorovića i Univerzitetska
Najčitanije
 • Raspored redukcije vode za ponedjeljak, 20. septembar
  20h 13m
  4
 • Mitropolit Hrizostom: Da se ugledamo na primjer porodice Rabota
  15h 36m
  0
 • Mladići stradali u saobraćajnoj nesreći kod Bileće
  20h 30m
  0
 • Sutra prekid elektrosnabdijevanja na području Pala
  19h 31m
  0
 • Virus korona potvrđen kod 35 osoba u Istočnom Sarajevu
  23h 2m
  1