Након што се аутобус покварио, путницима поручили да се сами снађу

26.07.2021. 21:18
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Хрватска је популарна љетна дестинација за туристе из Србије, а аутобуске туре се одвијају често због чега многи бирају управо ту врсту превоза како би стигли на приморје.

Међутим, српски путници који су прексиноћ кренули ка Пули превозником "FlixBus" доживјели су својеврсну ноћну мору.

Након што се аутобус покварио поручено им је да се “снађу сами” док је друга група туриста која је планирали повратак тим аутобусом буквално остала на улици.

– Кћерка ми је синоћ у 21.45 из Београда кренула за Пулу "FlixBus"-ом да би им се недалеко од Ријеке, нешто иза 10 сати, усред недођије на ауто-путу (бензинске пумпе ни на видику) покварио аутобус. И чак би се и сам квар аутобуса могао некако “прогутати” да путници сатима нису могли да добију информацију шта и како даље. Те доћи ће замјенски бус, те неће доћи, те приједлог возача да путници скупе 300 евра за превоз другим возилом до дестинације да би им на крају, око 16 сати, било речено да се о свом трошку снађу за превоз до Ријеке гдје ће их чекати превоз до Пуле – подјелила је новинарка Ан Мари Алвес-Ћурчић на свом профилу на Фејсбуку.

Додала је и да су путници допутовали у Пулу са закашњењем од 12 сати.

– Умјесто у планираних 8.30 дете ми је у Пулу стигло нешто пре 20 сати. Дакле, са скоро дванаесточасовним закашњењем и скоро па 24 сата од поласка из Београда. Први дан љетовања пропао. У међувремену сазнах да су групу путника која је вечерас требало из Ријеке да крене за Београд испалили неколико сати пред пут без давања икаквог алтернативног рјешења. Буквално су људи остављени на улици – додаје Алвес-Ћурчић и наглашава да је непрофесионалност тог превозника запрешћујућа.

На њен "пост" надовезали су се и други путници који су такође незадовољни услугом поменутог превозника, преноси Телеграф.

Из компаније су саопштили да им је веома жао због неугодне ситуације коју су путници доживјели на путовању из Београда према Пули у недјељу у преподневним сатима због квара на аутобусу.

– У случају квара аутобуса постоје посебни протоколи којима управља Одјељење корисничке службе и Одјељење контроле саобраћаја, а које се контактира одмах по догађају од стране возача или партнера који саобраћа на одређеној линији. Када је аутобус нажалост стао у близини града Делнице у Хрватској наша су Одјељења одмах обавијештена о ситуацији и покренут је стандардни протокол. "FlixBus" тим одмах реагује и у тренутку даје све од себе како би путницима омогућио алтернативан долазак у крајњу дестинацију. Поједини протокол зависе од тренутне ситуације и локације аутобуса у тренутку квара па је за неке потребно дужа, а за неке краћа реакција и рјешење – навела је портпаролка компаније Петра Тројко.

Према њеним ријечима, у овом случају, тражи се локацијски најближи и најбржи начин превоза путника у замјенском аутобусу или другом превозу, како би се путници што прије довезли до крајње дестинације.

– Нажалост, усљед високе туристичке сезоне, било је тешко пронаћи слободан аутобус који би брзо реаговао и одмах превезао путнике. Дио путника који није био у могућности да чека "FlixBus" рјешење у властитој је организацији наставио путовање док је за преостале путнике осигуран такси превоз до крајњих дестинација – наводи Тројко.

Коментари 0
Повезане вијести
Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО) Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији До априла приједлог за обавезно служење војног рока у Србији
Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало" Земљотрес у Хрватској: "Добро је задрмало"
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 29m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    1h 3m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 12m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 4m
    6
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    23h 57m
    0