Napad u Abu Dabiju, ima poginulih (VIDEO)

17.01.2022. 14:36
0
IZVOR: TANJUG

Tri osobe su stradale, a šestoro je ranjeno u eksploziji cisterni za gorivo u Abu Dabiju, javlja državna novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako prenosi agencija Rojters, jedan Pakistanac i dvoje Indijaca ubijeni su u eksploziji cisterne.

Šest ranjenih osoba ima lake i srednje povrede, navodi se u izvještaju državne novinske agencije koja se poziva na saopštenje policije Abu Dabija.

Jemenski pobunjenici, Huti, predvođeni koalicijom Saudijske Arabije, saopštili su ranije danas da su izvršili napad na UAE, a nakon što su vlasti u toj zalivskoj državi prijavile dva požara u prijestonici Abu Dabija koje su vjerovatno izazvale bespilotne letjelice.

Kako prenosi agencija Rojters, policija Abu Dabija navela je u saopštenju da su tri kamiona cisterne eksplodirala u industrijskoj oblasti u blizini skladišta naftne kompanije ADNOC, kao i da je izbio požar na gradilištu na Međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju.

Vojni portparol pokreta Huta, rekao je da je grupa pokrenula vojnu operaciju protiv UAE, kao i da će u narednim satima objaviti saopštenje, ne navodeći više detalja.

- Prva istraga je na oba mjesta incidenta pronašla dijelove malog aviona koji bi mogao da bude dron koji je mogao da izazove eksploziju i požar - navodi se u saopštenju policije za agenciju VAM.


 Video: Aurora Intel/Twitter

Komentari 0
Povezane vijesti
Abu Dabi novo utočište milijardera, pogledajte šta ih privlači Abu Dabi novo utočište milijardera, pogledajte šta ih privlači
Veličanstven doček šampiona u Istočnom Sarajevu (FOTO) Veličanstven doček šampiona u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Anđela Ždrale osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu Anđela Ždrale osvojila bronzu na Svjetskom prvenstvu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    5h 41m
    9
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 25m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    20h 38m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    16h 52m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    21h 44m
    0