Напад у Абу Дабију, има погинулих (ВИДЕО)

17.01.2022. 14:36
0
ИЗВОР: ТАНЈУГ

Три особе су страдале, а шесторо је рањено у експлозији цистерни за гориво у Абу Дабију, јавља државна новинска агенција Уједињених Арапских Емирата.

Како преноси агенција Ројтерс, један Пакистанац и двоје Индијаца убијени су у експлозији цистерне.

Шест рањених особа има лаке и средње повреде, наводи се у извјештају државне новинске агенције која се позива на саопштење полиције Абу Дабија.

Јеменски побуњеници, Хути, предвођени коалицијом Саудијске Арабије, саопштили су раније данас да су извршили напад на УАЕ, а након што су власти у тој заливској држави пријавиле два пожара у пријестоници Абу Дабија које су вјероватно изазвале беспилотне летјелице.

Како преноси агенција Ројтерс, полиција Абу Дабија навела је у саопштењу да су три камиона цистерне експлодирала у индустријској области у близини складишта нафтне компаније ADNOC, као и да је избио пожар на градилишту на Међународном аеродрому у Абу Дабију.

Војни портпарол покрета Хута, рекао је да је група покренула војну операцију против УАЕ, као и да ће у наредним сатима објавити саопштење, не наводећи више детаља.

- Прва истрага је на оба мјеста инцидента пронашла дијелове малог авиона који би могао да буде дрон који је могао да изазове експлозију и пожар - наводи се у саопштењу полиције за агенцију ВАМ.


 Видео: Aurora Intel/Twitter

Коментари 0
Повезане вијести
Абу Даби ново уточиште милијардера, погледајте шта их привлачи Абу Даби ново уточиште милијардера, погледајте шта их привлачи
Величанствен дочек шампиона у Источном Сарајеву (ФОТО) Величанствен дочек шампиона у Источном Сарајеву (ФОТО)
Анђела Ждрале освојила бронзу на Свјетском првенству Анђела Ждрале освојила бронзу на Свјетском првенству
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    5h 47m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    21h 17m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    20h 31m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    20h 48m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    8h 18m
    0