Napadnut sveštenik SPC u centru Prizrena

25.02.2024. 21:06
0
IZVOR: srna.rs

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve napadnut je danas kod Bogoslovije u Prizrenu, a iz kosovske policije je saopšteno da je osumnjičeni za napad uhapšen.

Napad se dogodio kada su hodočasnici iz centralne Srbije stigli autobusom u Prizren i krenuli ka Bogosloviji kako bi prisustvovali liturgiji, javio je Radio Goraždevac.

Očevici su rekli da je osumnjičeni u blizini parkirao svoje vozilo, najprije okačio zastavu "UČK" na prednji dio autobusa, a zatim krenuo da provocira i verbalno napada hodočasnike.

Sveštenik, koji je takođe krenuo na liturgiju, prišao je da vidi šta se dešava, upozoravajući hodočasnike da ne nasjedaju na provokacije i da što prije uđu u Bogosloviju.

Osumnjičeni muškarac tada je fizički nasrnuo na njega, odgurnuo ga, savio mu ruku, a zatim vidjevši da policajac koji čuva Bogosloviju prilazi, pobjegao svojim vozilom, rekli su hodočasnici Radio Goraždevcu.

Potparol Kosovske policije za region Prizren Šaćir Bitići potvrdio je da je sveštenik napadnut i da je osumnjičeni uhapšen.

On je rekao da je oko 9.00 časova u ulici Remzija Ademija u blizini parkiranog autobusa vranjanskih tablica jedna osoba uhvatila za ruku sveštenika i poslije toga pobjegla.

- Policija je zaustavila osumnjičenog i njemu je određeno zadržavanje od 48 časova - naveo je Bitići.

On je dodao da sveštenik nema povrede i da nije zatražio ljekarsku pomoć.

Komentari 0
Povezane vijesti
Drži nas svetinja: „Zenica oka mog, gnezdo je lepote tvoje!“ Drži nas svetinja: „Zenica oka mog, gnezdo je lepote tvoje!“
Devet lica povrijeđeno u eksploziji ručne bombe u Prizrenu Devet lica povrijeđeno u eksploziji ručne bombe u Prizrenu
Srpski grad sa najviše crkava – Da li znate koji je to grad? Srpski grad sa najviše crkava – Da li znate koji je to grad?
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    22h 14m
    9
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    13h 9m
    0
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    11h 58m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    22h 20m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    14h 35m
    0