Naš grad bogatiji za dječaka i dvije djevojčice

08.11.2022. 08:28
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođeni su dječak i  dvije djevojčica.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 65 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Zbog radova na trafo stanici UNIPAK-Poljice u vremenu 9.00 do 11.00 časova bez napajanja ostaju potrošači u naselju Poljice.

Kalinovik,

Zbog radova na 10 kV vodu Ulog u vremenu 8.00 do 16.00 časova ,bez napajanja ostaju potrošači u naseljima Ulog,Sela,Jezero i Obrnja.

Višegrad,

Zbog radova na 35 kV vodu Han Brdo u vremenu 8.00 do 14.00,bez napajanja ostaju potrošači u naseljima Gornja Lijeska,Han Brdo,Kočarin,i Crni Vrh.

U porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa rođeni su dječak i dvije djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 35 pacijenata, te četiri kućne posjete.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 11 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencija.

U Republici Srpskoj i FBiH mjestimično su vlažni kolovozi, a magla smanjuje vidljivost u kotlinama i duž rijeka, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina učestali su odroni zemlje ili kamenja na kolovoz, pa je dodatna opreznost potrebna na pravcima Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Rogatica-Ustiprača-Višegrad i Dobro Polje-Brod na Drini.

Zbog rekonstrukcije raskrsnice na ukrštanju Ulice cara Lazara i dionice magistralnog puta Sokolac-Podromanija izmijenjen je režim saobraćaja.

Režim saobraćanja izmijenjen je i u tunelu "Čeljigovići" na dionici magistralnog puta entitetska granica /Lapišnica/-Ljubogošta, kao i u tunelu "Stambolčić" na magistralnom pravcu Pale-Podgrab zbog farbanja tunela i instalaciji opreme, te na dionici magistralnog pravca Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/ i na pravcu Jezero-Šipovo

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, te na regionalnim pravcima Ukrina-Gornja Vijaka.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti sunčano vrijeme uz prolaznu oblačnost i temperaturu do 19 stepeni Celzijusovih.

Dnevna temperatura vazduha biće od 10 do 16, na jugu i sjeveru do 19, a u višim predjelima od sedam stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab južni ili promjenljiv vjetar.

U većini krajeva jutros je pretežno vedro i hladno sa maglom i niskom oblačnošću, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Gacko nula, Nevesinje i Mostar dva, Banjaluka, Prijedor, Čemerno, Bjelašnica, Drvar i Neum tri, Bileća, Gradačac, Ivan Sedlo, Livno, Zenica i Tuzla četiri, Mrkonjić Grad i Sokolac pet, Bijeljina, Doboj i Sarajevo sedam, Zvornik osam, Trebinje devet, te Višegrad 10 stepni Celzijusovih. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    14h 7m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    12h 9m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    11h 2m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    11h 7m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    10h 10m
    1