Naš grad bogatiji za dva dječaka

06.05.2024. 08:20
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena su dva dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 14 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom i elektičnom energijom.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 38 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 20 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su jednu intervenciju.

Čajniče,

Intervencija u naselju Metaljka na gašenju stare napuštene kuće u vremenu od 00.45 do 4.30. Intrevnisala četiri vatrogasca sa dva vozila, požar ugašen, a na objektu je pričinjena veća materijalna šteta.

Na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH saobraćaj se odvija po pretežno suvim kolovozima,uz umjerenu frekvenciju vozila, saopšteno je jutros iz Auto-moto saveza /AMS/ Srpske.

Vozače očekuju povoljni vremenski uslovi, jedino jutarnja magla može otežavati vožnju na putevima preko prevoja i u kotlinama, a oprez je neophodan i zbog opasnosti od odrona koji su poslije kišnih dana učestaliji.

Mnogi vjernici danas proslavljaju krsnu slavu Đurđevdan, pa iz AMS-a apeluju da vozači za volan ne sjedaju pod dejstvom alkohola, da budu odgovorni i poštuju propise i tako doprinesu bezbjednosti u saobraćaju.

Zbog bušačko-minerskih radova biće povremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale, do 19. jula u trajanju od pet do sedam minuta.

Zbog minerskih radova na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa, opština Pale, biće povremenih obustava saobraćaja dva puta dnevno u trajanju od pet do 7 minuta.

Do 12. maja radi bušačko-minerskih radova biće privremena obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova u trajanju od dva puta po pet do sedam minuta.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti toplo i pretežno sunčano vrijeme uz prolaznu oblačnost koja se tokom dana premješta od zapada ka istoku, a maksimalna temperatura vazduha iznosiće do 29 stepeni Celzijusovih.

Tokom poslijepodneva biće oblačnije i uglavnom suvo, a vrlo slaba kiša je moguća samo ponegdje na zapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 22 na jugozapadu do 29 na sjeveru, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren jugozapadni vjetar.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, najniža jutarnja temperatura vazduha je većinom između sedam i 13 stepeni Celzijsuovih.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac tri, Han Pijesak sedam, Prijedor, Sarajevo i Zenica devet, Banjaluka 10, Trebinje i Tuzla 11, Doboj 12, Bijeljina 13, Neum 15 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Srpska bogatija za 19 beba Srpska bogatija za 19 beba
Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme Za vikend promjenljivo i nestabilno vrijeme
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    20h 32m
    10
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    18h 34m
    0
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    17h 27m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    17h 32m
    0
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    16h 35m
    1