Наш град богатији за два дјечака

06.05.2024. 08:20
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена су два дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом и електичном енергијом.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 38 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 20 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су једну интервенцију.

Чајниче,

Интервенција у насељу Метаљка на гашењу старе напуштене куће у времену од 00.45 до 4.30. Интревнисала четири ватрогасца са два возила, пожар угашен, а на објекту је причињена већа материјална штета.

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија по претежно сувим коловозима,уз умјерену фреквенцију возила, саопштено је јутрос из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Возаче очекују повољни временски услови, једино јутарња магла може отежавати вожњу на путевима преко превоја и у котлинама, а опрез је неопходан и због опасности од одрона који су послије кишних дана учесталији.

Многи вјерници данас прослављају крсну славу Ђурђевдан, па из АМС-а апелују да возачи за волан не сједају под дејством алкохола, да буду одговорни и поштују прописе и тако допринесу безбједности у саобраћају.

Због бушачко-минерских радова биће повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" у мјесту Пале, до 19. јула у трајању од пет до седам минута.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале, биће повремених обустава саобраћаја два пута дневно у трајању од пет до 7 минута.

До 12. маја ради бушачко-минерских радова биће привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити топло и претежно сунчано вријеме уз пролазну облачност која се током дана премјешта од запада ка истоку, а максимална температура ваздуха износиће до 29 степени Целзијусових.

Током послијеподнева биће облачније и углавном суво, а врло слаба киша је могућа само понегдје на западу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од 22 на југозападу до 29 на сјеверу, у вишим предјелима од 17 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен југозападни вјетар.

Према подацима Федералног хидрометеоролошког завода, најнижа јутарња температура ваздуха је већином између седам и 13 степени Целзијсуових.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Соколац три, Хан Пијесак седам, Приједор, Сарајево и Зеница девет, Бањалука 10, Требиње и Тузла 11, Добој 12, Бијељина 13, Неум 15 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска богатија за 19 беба Српска богатија за 19 беба
За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме За викенд промјенљиво и нестабилно вријеме
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    22h 12m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    20h 14m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    19h 7m
    1
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    18h 15m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    19h 12m
    0