Naš grad bogatiji za pet beba

24.07.2024. 09:14
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica i četiri dječaka.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 55 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija:

Pale,

Zbog radova na 10 kV vodu Bogovići, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Vinča, Ponor, Buđ, Dobra voda, Miošići, Stajna, Podmedenik, Kosmaj, Prutine, Radačići, Šip, Modrik  i FNE Ponor 2.

Zbog radova u trafostanici 10/0,4 kV  ”Famos Pale 1 (Eurostil)”, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 12.00 časova  potrošačima u dijelovima ulica Dobrosava Jevđevića, Nikole Tesle i Svetosavska.

Foča,

Zbog radova na 10 kV vodu Zavajt, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 9.00 do 15.00 časova potrošačima u naseljima  Čelebići, Zavajt, Meštrevac i Zlatni Bor.

Čajniče,

Zbog radova na 10 kV vodu Luke – Borajno, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 14.00 časova potrošačima u naseljima Borajno, Makotići i Umčari.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražio je 31 pacijent.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa nisu imale intervencije.

Kolovozi su, zbog kiše, u većini krajeva Republike Srpske i Federacije BiH jutros mokri i klizavi, a vidljivost je smanjena zbog niske oblačnosti, saopšteno je Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Na graničnim prelazima danas se očekuje pojačana frekvencija vozila, pa se vozačima savjetuje da se na vrijeme informišu putem veb kamera Saveza. Trenutno su zadržavanja do 30 minuta.

Radovi se izvode i na području Prijedora, Trebinja, na putu Gacko-Tjentište, u mjestu Sastavci, zbog čega se saobraćaj odvija usporeno.

Saobraćaj će povremeno biti obustavljan na dionici magistralnog puta Ljubogošta-Sumbulovac-Podromanija, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" zbog izvođenja radova. Obustave će biti petominutne i trajaće do 19. jula.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjene su zbog radova i na dionici magistralnog puta Han Pijesak-Sokolac.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se odvija jednom saobraćanom trakom. Na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja minerskih radova, dolazi na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Do kraja avgusta, za međunarodni putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac na putu Gacko-Nikšić.

Na graničnom prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila iznad pet tona najveće dozvoljene mase, te se preusmjeravaju na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti prelaz Šepak.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje nestabilno vrijeme sa padavinama koje će se premještati od sjeverozapada ka jugu i istoku, a i temperatura vazduha će biti u blagom padu.

Očekuju se kiša i pljusakovi sa grmljavinom, lokalno i jači pljuskovi uz moguću pojavu grada i jačanje vjetra u zoni padavina, saopšteno je iz Republiičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sunčanije će biti na zapadu i sjeveru, ali se u toku dana očekuju novi razvoji oblačnosti praćeni prolaznom kišom i pljuskom.

Na krajnjem jugu tokom prvog dijela dana biće sunčano i toplo, a popodne će doći do naoblačenja sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom.

Duvaće slab do umjeren, povremeno pojačan vjetar sjevernih smjerova, u Hercegovini umjerena bura na udare pojačana.

Temperatura vazduha biće u blagom padu. Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 na jugozapadu i istoku do 33 na krajnjem jugu, u višim predjelima od 20 stepeni Celzijusovih.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica 12, Sokolac 15, Han Pijesak i Čemerno 16, Kneževo i Ivan Sedlo 17, Kalinovik, Mrakovica, Mrkonjić Grad 18, Gacko, Ribnik, Srebrenica 19, Višegrad, Rudo i Sarajevo 20, Banjaluka, Foča, Novi Grad, Zvornik, Prijedor, Srbac, Bihać, Gradačac i Livno 21, Doboj, Tuzla i Zenica 22, Bileća 23, Bijeljina 24 i Trebinje 26, Neum 28 i Mostar 29 stepeni Celzijusovih.

Tokom protekla 24 časa najviše kiše, 28 litara po metru kvadratnom palo je na Sokocu, 23 litra u Prijedoru, 22 u Rudom, 16 na Han Pijesku, 11 u Banjaluci, devet u Srebrenici, dva u Foči i Mrkonjić Gradu, jedan litar u Srpcu. Padavina je bilo i u Višegradu, Novom Gradu i Kneževu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra malo toplije, ponegdje kiša Sutra malo toplije, ponegdje kiša
Grad bogatiji za dva dječaka i djevojčicu Grad bogatiji za dva dječaka i djevojčicu
Sutra pretežno oblačno sa kišom Sutra pretežno oblačno sa kišom
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 3m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 45m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 13m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 34m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 43m
    0