Наш град богатији за пет беба

24.07.2024. 09:14
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа рођена је једна дјевојчица и четири дјечака.

Љекарску интервенцију затражило је 55 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција:

Пале,

Због радова на 10 kV воду Боговићи, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима Винча, Понор, Буђ, Добра вода, Миошићи, Стајна, Подмеденик, Космај, Прутине, Радачићи, Шип, Модрик  и ФНЕ Понор 2.

Због радова у трафостаници 10/0,4 kV  ”Фамос Пале 1 (Еуростил)”, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 12.00 часова  потрошачима у дијеловима улица Добросава Јевђевића, Николе Тесле и Светосавска.

Фоча,

Због радова на 10 kV воду Завајт, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 9.00 до 15.00 часова потрошачима у насељима  Челебићи, Завајт, Мештревац и Златни Бор.

Чајниче,

Због радова на 10 kV воду Луке – Борајно, доћи ће до привременог прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 14.00 часова потрошачима у насељима Борајно, Макотићи и Умчари.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражио је 31 пацијент.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 18 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа нису имале интервенције.

Коловози су, због кише, у већини крајева Републике Српске и Федерације БиХ јутрос мокри и клизави, а видљивост је смањена због ниске облачности, саопштено је Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

На граничним прелазима данас се очекује појачана фреквенција возила, па се возачима савјетује да се на вријеме информишу путем веб камера Савеза. Тренутно су задржавања до 30 минута.

Радови се изводе и на подручју Приједора, Требиња, на путу Гацко-Тјентиште, у мјесту Саставци, због чега се саобраћај одвија успорено.

Саобраћај ће повремено бити обустављан на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома "Рогоушићи" због извођења радова. Обуставе ће бити петоминутне и трајаће до 19. јула.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина саобраћај се одвија успорено, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, а измјене су због радова и на дионици магистралног пута Хан Пијесак-Соколац.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном саобраћаном траком. На мосту се забрањује саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења минерских радова, долази на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице.

До краја августа, за међународни путнички саобраћај отворен је гранични прелаз Крстац на путу Гацко-Никшић.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила изнад пет тона највеће дозвољене масе, те се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити прелаз Шепак.

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује нестабилно вријеме са падавинама које ће се премјештати од сјеверозапада ка југу и истоку, а и температура ваздуха ће бити у благом паду.

Очекују се киша и пљусакови са грмљавином, локално и јачи пљускови уз могућу појаву града и јачање вјетра у зони падавина, саопштено је из Републиичког хидрометеоролошког завода.

Сунчаније ће бити на западу и сјеверу, али се у току дана очекују нови развоји облачности праћени пролазном кишом и пљуском.

На крајњем југу током првог дијела дана биће сунчано и топло, а поподне ће доћи до наоблачења са кишом и пљусковима праћеним грмљавином.

Дуваће слаб до умјерен, повремено појачан вјетар сјеверних смјерова, у Херцеговини умјерена бура на ударе појачана.

Температура ваздуха биће у благом паду. Највиша дневна температура ваздуха од 24 на југозападу и истоку до 33 на крајњем југу, у вишим предјелима од 20 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а у Херцеговини мало до умјерено облачно и сунчано.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 12, Соколац 15, Хан Пијесак и Чемерно 16, Кнежево и Иван Седло 17, Калиновик, Мраковица, Мркоњић Град 18, Гацко, Рибник, Сребреница 19, Вишеград, Рудо и Сарајево 20, Бањалука, Фоча, Нови Град, Зворник, Приједор, Србац, Бихаћ, Градачац и Ливно 21, Добој, Тузла и Зеница 22, Билећа 23, Бијељина 24 и Требиње 26, Неум 28 и Мостар 29 степени Целзијусових.

Током протекла 24 часа највише кише, 28 литара по метру квадратном пало је на Сокоцу, 23 литра у Приједору, 22 у Рудом, 16 на Хан Пијеску, 11 у Бањалуци, девет у Сребреници, два у Фочи и Мркоњић Граду, један литар у Српцу. Падавина је било и у Вишеграду, Новом Граду и Кнежеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра промјенљиво, током ноћи киша Сутра промјенљиво, током ноћи киша
Коловози мјестимично влажни Коловози мјестимично влажни
Данас сунчано уз умјерену облачност Данас сунчано уз умјерену облачност
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 16m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 39m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    10h 12m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    13h 9m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    13h 0m
    0