Nastava u školama od sutra za sve osnovce

11.04.2021. 08:58
0
IZVOR: SRNA

Nastava za učenike od prvog do devetog razreda u Republici Srpskoj od sutra će se odvijati u prostorijama osnovnih škola, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Iz Ministarstva podsjećaju da je ovaj zaključak Republički štab za vanredne situacije donio u petak, 9. aprila.

- Zadužene su sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski i opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj da, u skladu sa epidemiološkom situacijom, redovno obavještavaju Ministarstvo, te ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu -  navedeno je u saopštenju.

Nastavlja se i sa organizacijom proširenog programa produženi boravak i jutarnje čuvanje, kao i svih sportskih i drugih aktivnosti školske djece i omladine u prostorijama osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Za učenike srednjih škola i dalje će biti organizovana nastava na daljinu, u skladu sa instrukcijom od 22. marta.

- Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja -  navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva su napomenuli da su sve škole dužne da se pridržavaju svih mjera i preporuka, te dda organizuju rad u skladu sa aktima koji su i dalje na snazi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Osnovci iz Istočne Ilidže posjetili Crvene stijene na Romaniji Osnovci iz Istočne Ilidže posjetili Crvene stijene na Romaniji
Alarmantni podaci: Koliko je učenika iz Srpske otišlo u inostranstvo? Alarmantni podaci: Koliko je učenika iz Srpske otišlo u inostranstvo?
Haos u školi: Bačen suzavac, više od 30 đaka u bolnici! Haos u školi: Bačen suzavac, više od 30 đaka u bolnici!
Najčitanije
 • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
  12h 11m
  1
 • „Dom invest“ gradi dom za vas
  21h 45m
  1
 • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
  15h 59m
  0
 • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
  21h 3m
  1
 • Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
  15h 43m
  0