Nastava u školama od sutra za sve osnovce

11.04.2021. 08:58
0
IZVOR: SRNA

Nastava za učenike od prvog do devetog razreda u Republici Srpskoj od sutra će se odvijati u prostorijama osnovnih škola, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Iz Ministarstva podsjećaju da je ovaj zaključak Republički štab za vanredne situacije donio u petak, 9. aprila.

- Zadužene su sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski i opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave u Republici Srpskoj da, u skladu sa epidemiološkom situacijom, redovno obavještavaju Ministarstvo, te ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelazak na odvijanje nastave na daljinu -  navedeno je u saopštenju.

Nastavlja se i sa organizacijom proširenog programa produženi boravak i jutarnje čuvanje, kao i svih sportskih i drugih aktivnosti školske djece i omladine u prostorijama osnovnih škola u Republici Srpskoj.

Za učenike srednjih škola i dalje će biti organizovana nastava na daljinu, u skladu sa instrukcijom od 22. marta.

- Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja -  navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva su napomenuli da su sve škole dužne da se pridržavaju svih mjera i preporuka, te dda organizuju rad u skladu sa aktima koji su i dalje na snazi.

Komentari 0
Povezane vijesti
Obustavlja se nastava na sjeveru Kosova dok se ne povuče tzv. kosovska policija Obustavlja se nastava na sjeveru Kosova dok se ne povuče tzv. kosovska policija
Ove godine nije bilo prijava o nasilnom ponašanju djece u školama Ove godine nije bilo prijava o nasilnom ponašanju djece u školama
Djevojčica iz škole sa Vračara i dalje životno ugrožena Djevojčica iz škole sa Vračara i dalje životno ugrožena
Najčitanije
 • U sudaru autobusa i automobila povrijeđeno desetoro djece
  6h 55m
  1
 • Radnici Srpske zbog dugova ostali bez osiguranja
  11h 0m
  0
 • Anđela Vuković na papiru oživljava likove iz književnih djela (FOTO)
  10h 1m
  0
 • Služen parastos za 24 svirepo ubijena srpska civila
  7h 40m
  2
 • Ana Puhalo se plasirala na Evropsku žensku olimpijadu iz informatike
  2h 54m
  0