Nastava u školama počinje sutra

22.11.2020. 10:51
0
IZVOR: SRNA

U svim osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj od sutra će biti nastavljena nastava, osim u onima koje su zatražile odobrenje za nastavu na daljinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

U skladu sa zahtjevima usljed nepovoljnih epidemioloških okolnosti, nastava na daljinu biće nastavljena u Katoličkom školskom centru u Banjaluci, Osnovnoj školi "Gornja Slatina" u Šamcu, te u svim osnovnim i srednjim školama sa područja grada Trebinja.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da su sve škole, koje su prošle sedmice organizovale nastavu na daljinu, to završile sa uspjehom, te da je u petak, 20. novembra, završena i dezinfekcija prostorija u školama čije su prostorije koršitene kao biračka mjesta na proteklim lokalnim izborima.

-U sedmici poslije održanih lokalnih izbora sve škole su uspješno organizovale nastavu na daljinu koristeći dostupna sredstva za elektronsku kominikaciju i uz emitovane školske časove na programu Radio-televizije Republike Srpske /RTRS/ - rekla je Trivićeva.

Ona je potvrdila da je prošle sedmice Republička uprava civilne zaštite izvršila dezinfekciju u svim školama, Domu učenika u Doboju, te ustanovama kulture čije su prostorije korištene kao biračka mjesta, a u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije.

Iz Ministarstva su podsjetili da je vaspitno-obrazovni rad u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj organizovan u skladu sa Planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona, kao i preporukama za organizaciju nastavnog procesa, preporukama za zaposleno osoblje i preporukama za učenike koje je donio Institut za javno zdravstvo Srpske u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kulture Srpske. 

Komentari 0
Povezane vijesti
U Klokotu na osnovnoj školi ispisano "UČK" U Klokotu na osnovnoj školi ispisano "UČK"
Srednjoškolci u Palama proslavili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO) Srednjoškolci u Palama proslavili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (FOTO)
U pojedinim srednjim školama u Srpskoj tehnološki višak radnika U pojedinim srednjim školama u Srpskoj tehnološki višak radnika
Najčitanije
 • Havana - torta nad tortama
  7h 15m
  1
 • Gorio automobil u Istočnoj Ilidži
  7h 50m
  0
 • Uhapšeni prilikom primopredaje četiri kilograma kokaina
  18h 51m
  0
 • Aleksandri Ilić potrebna pomoć da ode na banjsko liječenje
  19h 58m
  0
 • Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
  1h 42m
  0