Настава у школама почиње сутра

22.11.2020. 10:51
0
ИЗВОР: СРНА

У свим основним и средњим школама у Републици Српској од сутра ће бити настављена настава, осим у онима које су затражиле одобрење за наставу на даљину, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

У складу са захтјевима усљед неповољних епидемиолошких околности, настава на даљину биће настављена у Католичком школском центру у Бањалуци, Основној школи "Горња Слатина" у Шамцу, те у свим основним и средњим школама са подручја града Требиња.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да су све школе, које су прошле седмице организовале наставу на даљину, то завршиле са успјехом, те да је у петак, 20. новембра, завршена и дезинфекција просторија у школама чије су просторије коршитене као бирачка мјеста на протеклим локалним изборима.

-У седмици послије одржаних локалних избора све школе су успјешно организовале наставу на даљину користећи доступна средства за електронску коминикацију и уз емитоване школске часове на програму Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/ - рекла је Тривићева.

Она је потврдила да је прошле седмице Републичка управа цивилне заштите извршила дезинфекцију у свим школама, Дому ученика у Добоју, те установама културе чије су просторије кориштене као бирачка мјеста, а у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

Из Министарства су подсјетили да је васпитно-образовни рад у основним и средњим школама у Републици Српској организован у складу са Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона, као и препорукама за организацију наставног процеса, препорукама за запослено особље и препорукама за ученике које је донио Институт за јавно здравство Српске у сарадњи са Министарством просвјете и културе Српске. 

Коментари 0
Повезане вијести
Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници! Хаос у школи: Бачен сузавац, више од 30 ђака у болници!
Ученица донијела сјекиру у школу Ученица донијела сјекиру у школу
Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    14h 49m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 24m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 11m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 22m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    15h 25m
    2