Настава у школама почиње сутра

22.11.2020. 10:51
0
ИЗВОР: СРНА

У свим основним и средњим школама у Републици Српској од сутра ће бити настављена настава, осим у онима које су затражиле одобрење за наставу на даљину, саопштено је из Министарства просвјете и културе Републике Српске.

У складу са захтјевима усљед неповољних епидемиолошких околности, настава на даљину биће настављена у Католичком школском центру у Бањалуци, Основној школи "Горња Слатина" у Шамцу, те у свим основним и средњим школама са подручја града Требиња.

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да су све школе, које су прошле седмице организовале наставу на даљину, то завршиле са успјехом, те да је у петак, 20. новембра, завршена и дезинфекција просторија у школама чије су просторије коршитене као бирачка мјеста на протеклим локалним изборима.

-У седмици послије одржаних локалних избора све школе су успјешно организовале наставу на даљину користећи доступна средства за електронску коминикацију и уз емитоване школске часове на програму Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/ - рекла је Тривићева.

Она је потврдила да је прошле седмице Републичка управа цивилне заштите извршила дезинфекцију у свим школама, Дому ученика у Добоју, те установама културе чије су просторије кориштене као бирачка мјеста, а у складу са закључком Републичког штаба за ванредне ситуације.

Из Министарства су подсјетили да је васпитно-образовни рад у основним и средњим школама у Републици Српској организован у складу са Планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона, као и препорукама за организацију наставног процеса, препорукама за запослено особље и препорукама за ученике које је донио Институт за јавно здравство Српске у сарадњи са Министарством просвјете и културе Српске. 

Коментари 0
Повезане вијести
Ученица донијела сјекиру у школу Ученица донијела сјекиру у школу
Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи Група ученика претукла вршњака у Тузли: Пријетили му да ће га исјећи
Пожар у основној школи код Новог Града Пожар у основној школи код Новог Града
Најчитаније
 • Дјеца брачног пара који је скочио са зграде пронађена мртва у стану
  8h 53m
  0
 • Немања Цуровић побједник Сабора гуслара "Романијо, горо од јунака"
  18h 22m
  0
 • Ухапшено 10 лица због трговине дрогом
  8h 34m
  0
 • Помозимо Игору да отпутује на операцију
  16h 46m
  0
 • Пожар у Бутмиру стављен под контролу, ватрогасци упутили апел грађанима
  7h 31m
  0