Nedavno uhapšenima obećana puna pravna pomoć

28.09.2020. 13:53
0
IZVOR: SRNA

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić i predsjednik Regionalnog odbora boračkih organizacija Sarajevsko-romanijske regije Željko Lalić obećali su danas punu pravnu pomoć za Srbe koje su nedavno na Sokocu uhapsili pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH zbog sumnje da su navodno počinili ratne zločine.

-Jedino što možemo obećati porodicama ovih lica je puna pravna pomoć, jer je to u ovom momentu najbitnije, a ostalo je na braniocima, da dokažu nevinost ovih ljudi - rekao je Lalić novinarima na Sokocu, gdje je održan sastanak sa članovima porodica nedavno uhapšenih.

On je zahvalio predstavnicima Skupštine grada Istočno Sarajevo što su iskazali interesovanje za ovaj prijem sa članovima porodica uhapšenih lica.

Policijski službenici Sipe su 16. septembra na području Sokoca, po nalogu Tužilaštva BiH, uhapsili sedmoricu Srba zbog sumnje da su počinili ratni zločin u septembru 1992. godine u ovoj opštini.

Uhapšeni su bivši poslanik SDS-a Milan Tupajić, ratni komandir Policijske stanice Sokolac Dragan Obradović, te pripadnici Vojske Republike Srpske Miladin Gašović, Jadranko Šuka, Željko Gašović, Momir i Branislav Kezunović, Aleksa Gordić, dok će putem međunarodnih pravnih mehanizama biti zatraženo izručenje lica čiji su inicijali K.N, koje trenutno boravi u Kanadi.

Pripadnici Sipe su u nastavku ove akcije uhapsili i nekadašnjeg komandira Vojne policije Druge romanijske motorizovane brigade Vojske Republike Srpske Momčila Pajića zbog sumnje da su počinili ratni zločin u Novoseocima kod Sokoca.

Ovim predmetom je kao osumnjičeni obuhvaćen i Radislav Krstić, koji je osuđen u Haškom tribunalu.

Komentari 0
Povezane vijesti
U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi U akciji u Sokocu prikupljeno 60 jedinica krvi
Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji Protiv Sokočanina podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prijetnji
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    3h 57m
    0
  • Slani mafini
    13h 18m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 13m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 7m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 36m
    0