Недавно ухапшенима обећана пуна правна помоћ

28.09.2020. 13:53
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић и предсједник Регионалног одбора борачких организација Сарајевско-романијске регије Жељко Лалић обећали су данас пуну правну помоћ за Србе које су недавно на Сокоцу ухапсили припадници Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ због сумње да су наводно починили ратне злочине.

-Једино што можемо обећати породицама ових лица је пуна правна помоћ, јер је то у овом моменту најбитније, а остало је на браниоцима, да докажу невиност ових људи - рекао је Лалић новинарима на Сокоцу, гдје је одржан састанак са члановима породица недавно ухапшених.

Он је захвалио представницима Скупштине града Источно Сарајево што су исказали интересовање за овај пријем са члановима породица ухапшених лица.

Полицијски службеници Сипе су 16. септембра на подручју Сокоца, по налогу Тужилаштва БиХ, ухапсили седморицу Срба због сумње да су починили ратни злочин у септембру 1992. године у овој општини.

Ухапшени су бивши посланик СДС-а Милан Тупајић, ратни командир Полицијске станице Соколац Драган Обрадовић, те припадници Војске Републике Српске Миладин Гашовић, Јадранко Шука, Жељко Гашовић, Момир и Бранислав Кезуновић, Алекса Гордић, док ће путем међународних правних механизама бити затражено изручење лица чији су иницијали К.Н, које тренутно борави у Канади.

Припадници Сипе су у наставку ове акције ухапсили и некадашњег командира Војне полиције Друге романијске моторизоване бригаде Војске Републике Српске Момчила Пајића због сумње да су починили ратни злочин у Новосеоцима код Сокоца.

Овим предметом је као осумњичени обухваћен и Радислав Крстић, који је осуђен у Хашком трибуналу.

Коментари 0
Повезане вијести
Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“ Обиљежен Дан школе и крсна слава СШЦ „Василије Острошки“
Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка
Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић Група ходочасника из Сокоца стигла у Никшић
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 50m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 23m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 57m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    55m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 3m
    0