Nedostatak zaštitne ograde kod GP "Put"-a ugrožava bezbjednost prolaznika

25.08.2021. 15:32
0
IZVOR: Katera

Sve češće su nezgode pješaka i biciklista u proteklom periodu na dijelu pješačke staze u ulici Kasindolskog bataljona, kod GP „Put“-a u Istočnoj Ilidži, a sve zbog nedostatka adekvatne zaštite iznad jednog podesta.

Naime, redakciji našeg portala javio se sugrađanin, koji je ukazao na ovaj problem istakavši da je prije četiri dana doživio težu tjelesnu povredu udarivši električnim skuterom u podzidu, prilikom čega je pao u jarak dubine oko tri metra.

Tim povodom, portal Katera je kontaktirao nadležne u opštini Istočna Ilidža i dobili smo informaciju da je na toj lokaciji ranije bio viši podzid, međutim da je isti uklonjen zbog ograničavanja vidljivosti za učesnike u saobraćaju.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija čitaoca

Podzid je uklonjen, jer su se na raskrsnici ulica Slavka Leovca i Kasindolskog bataljona, nešto niže od tog mjesta, često događale saobraćajne nezgode, jer je vidljivost i preglednost sa te lokacije bila smanjena.

Međutim, uklanjanjem te podzide, nastala je opasnost za bicikliste koji se kreću trotoarom duž ulice, te smo iz opštine dobili obećanje da će u narednom periodu nastojati da pronađu adekvatno rješenje za ovaj problem.

Za portal Katera izjavili su da je trotoar namijenjen za kretanje isključivo pješaka, dok se biciklistima i korisnicima drugih prevoznih sredstava preporučuje da isključivo koriste kolovoz za kretanje, a ne pješačku stazu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže Sjećanje na napad 14. maja 1992. i junačke sinove Srpske Ilidže
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    17h 37m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    23h 10m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    3h 10m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    17h 47m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    3h 16m
    0