Nema odgađanja početka drugog polugodišta u Srpskoj

13.01.2022. 13:05
0
IZVOR: srpskainfo.com

Uprkos pogoršanju epidemiološke situacije i velikom broju zaraženih građana, u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske očekuju da će drugo polugodište u školama početi kako je i planirano 24. januara.

Očekivanja Ministarstva prosvjete su da će se nastava i u drugom polugodištu odvijati redovno u školama, u skladu sa važećim preporukama i uputstvima Institituta za javno zdravstvo Republike Srpske, kao što je to bio slučaj i tokom prvog polugodišta školske 2021/2022. godine.

– Vjerujemo da će epidemiološke mjere to dozvoliti. O eventualnim drugačijim mjerama odlučuje Republički štab za vanredne situacije, odnosno nadležne zdravstvene institucije u skladu sa epidemiološkim okolnostima uzrokovanim pandemijom virusa korona u datom trenutku – rekli su za Srpskainfo iz ministarstva.

Prema Pravilniku o školskom kalendaru, nastava u drugom polugodištu u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje u ponedjeljak, 24. januara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Smanjen kadar u srednjim školama u Srpskoj Smanjen kadar u srednjim školama u Srpskoj
Četiri maloljetnika uhapšena nakon pronalaska pištolja kod učenika u Gradišci Četiri maloljetnika uhapšena nakon pronalaska pištolja kod učenika u Gradišci
Učenik u školu donio okvir od pištolja, policija istražuje slučaj Učenik u školu donio okvir od pištolja, policija istražuje slučaj
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 33m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    3h 57m
    0
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    18h 41m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    3h 51m
    0
  • Tržište polovnjaka: 10 trikova koje koriste prevaranti
    20h 57m
    0