Nema poskupljenja struje u Srpskoj

04.03.2024. 15:29
0
IZVOR: nezavisne.com

Odluka Ustavnog suda Republike Srpske neće dovesti do povećanja cijena električne energije za potrošače u Srpskoj, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika Regulatorne agencije za energetiku, predsjednika Srpske Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića, direktora "Elektroprivrede" Luke Petrovića i resornog ministra Petra Đokića.

Tom prilikom je usaglašeno da će Regulatorna agencija za energetiku donijeti rješenje kojim će se prilagoditi odluci Ustavnog suda o tarifama za obračun električne energije, objavljeno je profilu Vlade na društvenoj mreži "Iks", prenosi Srna.

Na sastanku je istaknuto da u okviru tarifnih grupa neće postojati podgrupe.

Podsjetimo, prošle sedmice se baratalo podatkom da će struja za 80 odsto građana biti skuplja, a nakon što je Ustavni sud Republike Srpske osporio Odluku o tarifnim stavovima za javno snadbijevanje električnom energijom.

Podsjećanja radi, Ustavni sud Republike Srpske odlučio je da tarife za obračun električne energije nisu u skladu sa Ustavom Republike Srpske.

Obrazlažući svoju odluku, Ustavni sud je istakao da su tačkom II osporene odluke, koja predviđa obim potrošnje kao kriterijum za utvrđivanje naknada za nabavku električne energije, krajnji kupci u okviru jedne tarifne grupe koji troše više električne energije dovedeni u nepovoljaniji položaj u odnosu na krajnje kupce u okviru iste tarifne grupe koji troše manje električne energije, što je suprotno ustavnom načelu zabrane diskriminacije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Pojačan saobraćaj na više graničnih prelaza Pojačan saobraćaj na više graničnih prelaza
Srpska bogatija za 25 beba Srpska bogatija za 25 beba
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    13h 28m
    4
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    12h 23m
    3
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    7h 11m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    8h 17m
    0
  • Međunarodni praznik rada, 1. maj – simbol borbe za bolji i pravedniji svijet
    16h 45m
    0