Нема поскупљења струје у Српској

04.03.2024. 15:29
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Одлука Уставног суда Републике Српске неће довести до повећања цијена електричне енергије за потрошаче у Српској, речено је на данашњем састанку представника Регулаторне агенције за енергетику, предсједника Српске Милорада Додика, премијера Радована Вишковића, директора "Електропривреде" Луке Петровића и ресорног министра Петра Ђокића.

Том приликом је усаглашено да ће Регулаторна агенција за енергетику донијети рјешење којим ће се прилагодити одлуци Уставног суда о тарифама за обрачун електричне енергије, објављено је профилу Владе на друштвеној мрежи "Икс", преноси Срна.

На састанку је истакнуто да у оквиру тарифних група неће постојати подгрупе.

Подсјетимо, прошле седмице се баратало податком да ће струја за 80 одсто грађана бити скупља, а након што је Уставни суд Републике Српске оспорио Одлуку о тарифним ставовима за јавно снадбијевање електричном енергијом.

Подсјећања ради, Уставни суд Републике Српске одлучио је да тарифе за обрачун електричне енергије нису у складу са Уставом Републике Српске.

Образлажући своју одлуку, Уставни суд је истакао да су тачком II оспорене одлуке, која предвиђа обим потрошње као критеријум за утврђивање накнада за набавку електричне енергије, крајњи купци у оквиру једне тарифне групе који троше више електричне енергије доведени у неповољанији положај у односу на крајње купце у оквиру исте тарифне групе који троше мање електричне енергије, што је супротно уставном начелу забране дискриминације.

Коментари 0
Повезане вијести
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Кладионичарске преваре узеле маха Кладионичарске преваре узеле маха
Пред празнике почела исплата права из система дјечије заштите Пред празнике почела исплата права из система дјечије заштите
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    8h 33m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    8h 15m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    9h 9m
    2
  • Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
    22h 50m
    0
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    6h 4m
    0