Nenad Ćuk novi v.d. direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo

30.06.2023. 12:34
0
IZVOR: srna.rs

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo imenovali su danas Nenada Ćuka za novog vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo, umjesto dosadašnjeg Nikole Ašanina, koji je podnio ostavku.

Ćuk je ranije obavljao funkciju zamjenika direktora Republičke uprave civilne zaštite.

Načelnik opštine Jovan Katić rekao je novinarima nakon sjednice da je u Domu zdravlja situacija jako teška i da opštine Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža moraju uložiti velike napore da se finansijski oporavi.

On je rekao da je sudski postupak sa smijenjenim direktorom Doma zdravlja Dejanom Šešeljem još u toku.

Na današnjoj sjednici data je saglasnost na realizaciju Projekta rekonstrukcije kotlovnice preduzeću "Toplane-INS" iz Istočnog Novog Sarajeva, što je, prema Katićevim riječima dio projekta gasifikacije istočnog dijela Republike Srpske, za koji je Vlada Srpske preduzeću "Sarajevo-gas" dala garanciju u iznosu od 70 miliona KM.

- Smatramo da su za nas to povoljni uslovi jer su kotlovi stari 47 godina i za njih više nema dijelova i nemoguće ih je održavati. Toplane trenutno koriste mazut, koji nije ekološki prihvatljiv. Ovdje dolazi do prelaska na gas. Imaćemo mogućnost i rezervnog energenta luž-ulja, u slučaju da dođe do nestašica ili naglog poskupljenja gasa - naveo je Katić.

Sa dnevnog reda su skinute dvije tačke koje se tiču vodovoda i utvrđivanja cijena vode, zbog, kako je Katić pojasnio, potrebe dodatnog usaglašavanja stavova sa opštinama Istočna Ilidža i Trnovo koje koriste usluge ovog preduzeća.

On smatra da je korektno da svi zajedno dođu do konsenzusa, iako je opština Istočno Novo Sarajevo vlasnik ovog preduzeća.

Odbornik SDS-a Natko Sudžuka ocijenio je kao "egzibiciju" projekat rekonstrukcije kotlovnice Toplane.

- Riječ je o zaduženju od šest mioliona KM koje treba da vrate toplane, odnosno opština. Sumnjam da ćemo, bez obzira na grejs period od tri godine, to uspjeti da vratitimo i zbog toga smo bili uzdržani. To ne znači da ne podržavamo radove na unapređeu rada Toplane - naglasio je Sudžuka.

On smatra da se trebalo razmišljati i o izmještanju Tolane, jer se nalazi na lokaciji gdje su brojne institucije.

Kada je riječ o imenovanju novog vršioca dužnosti direktora Dom zdavlja, Sudžuka je upozorio da je to najvažnija ustanova u gradu i da "ne smije služiti kao odskočna daska za dalji napredak stranačkog kadra".

Na današnjoj sjednici usvojena je i informacija o vodosnabdijevanju i snabdijevanju električnom energijom na području opštine Istočno Novo Sarajevo za prošlu godinu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu Sufinansiranje banjske rehabilitacije za penzionere u Istočnom Novom Sarajevu
Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva Sutra sastanak načelnika Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva
Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura Sezona grijanja u Istočnom Novom Sarajevu produžena zbog niskih temperatura
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    8h 36m
    8
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    23h 37m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    23h 20m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    11h 7m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    8h 50m
    0