Nenad Marinković student generacije sa prosjekom 10,00

21.05.2024. 11:13
0
IZVOR: katera.news

Student generacije na studijskom programu engleski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu je Nenad Marinković iz Novog Grada.

Marinković, čiji je prosjek 10,00, izjavio je da su iskustva tokom studiranja bila pozitivna, te da je upisao master studije jer želi da se bavi akademskom karijerom.

Promocija 134 diplomaca Filozofskog fakulteta u Palama održana je u petak, u okviru obilježavanja „Dana Filozofskog fakulteta“, koja traju do danas, kada ova visokoobrazovna ustanova proslavlja krsnu slavu – Svetog Jovana Bogoslova.

Prema riječima dekana ove visokoobrazovn ustanove Vladana Bartule promovisano je 115 diplomiranih studenata prvog i 19 drugog ciklusa studija, te da su uručene povelje i priznanja institucijama i pojedincima koji su zaslužni za promociju i podršku ovom fakultetu.

Bartula je istakao da imaju čime da se pohvale s obzirom na to da su najveća organizaciona jedinica u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić rekao je da Filozofski fakultet školuje kadar važan za Republiku Srpsku i srpski narod, dodajući da misli na nacionalnu grupu studijskih programa na kojima se izučavaju srpski jezik, književnost, istorija.

Kulić je izrazio nadu da će studenti koji završe Filozofski fakultet i ostale fakultete u okviru Univerziteta u Istočnom Sarajevu vrlo brzo dobiti posao nakon školovanja, dodajući da je obaveza svih da zadrže mlade ljude, prenosi Srna.

Komentari 0
Povezane vijesti
Na Katedri za sinologiju Filozofskog fakulteta diplomiralo 100 studenata Na Katedri za sinologiju Filozofskog fakulteta diplomiralo 100 studenata
Otvorena izložba grbova srpskih vladarskih porodica Otvorena izložba grbova srpskih vladarskih porodica
Počinju Dani Filozofskog fakulteta Počinju Dani Filozofskog fakulteta
Najčitanije
  • Pogledajte maršrutu ulične trke u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
    13h 6m
    0
  • Plan redukcije vode za nedjelju, 8. septembar
    5h 29m
    6
  • Preminuo Slavo Kukić
    10h 2m
    1
  • U Istočnom Novom Sarajevu danas privremena obustava saobraćaja
    12h 59m
    0
  • Na Sokocu i u Istočnom Starom Gradu sutra obilježavanje dana Treće sarajevske pješadijske brigade
    12h 50m
    0