Ненад Маринковић студент генерације са просјеком 10,00

21.05.2024. 11:13
0
ИЗВОР: katera.news

Студент генерације на студијском програму енглески језик и књижевност Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву је Ненад Маринковић из Новог Града.

Маринковић, чији је просјек 10,00, изјавио је да су искуства током студирања била позитивна, те да је уписао мастер студије јер жели да се бави академском каријером.

Промоција 134 дипломаца Филозофског факултета у Палама одржана је у петак, у оквиру обиљежавања „Дана Филозофског факултета“, која трају до данас, када ова високообразовна установа прославља крсну славу – Светог Јована Богослова.

Према ријечима декана ове високообразовн установе Владана Бартуле промовисано је 115 дипломираних студената првог и 19 другог циклуса студија, те да су уручене повеље и признања институцијама и појединцима који су заслужни за промоцију и подршку овом факултету.

Бартула је истакао да имају чиме да се похвале с обзиром на то да су највећа организациона јединица у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву.

Ректор Универзитета у Источном Сарајеву Милан Кулић рекао је да Филозофски факултет школује кадар важан за Републику Српску и српски народ, додајући да мисли на националну групу студијских програма на којима се изучавају српски језик, књижевност, историја.

Кулић је изразио наду да ће студенти који заврше Филозофски факултет и остале факултете у оквиру Универзитета у Источном Сарајеву врло брзо добити посао након школовања, додајући да је обавеза свих да задрже младе људе, преноси Срна.

Коментари 0
Повезане вијести
На Катедри за синологију Филозофског факултета дипломирало 100 студената На Катедри за синологију Филозофског факултета дипломирало 100 студената
Отворена изложба грбова српских владарских породица Отворена изложба грбова српских владарских породица
Почињу Дани Филозофског факултета Почињу Дани Филозофског факултета
Најчитаније
 • Сјећање на Матеју Радовића не блиједи
  52m
  3
 • Убијене двије особе, једна повријеђена
  14h 54m
  0
 • Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
  21h 25m
  7
 • Петар Бојовић - слављен и понижен
  1h 28m
  1
 • Удар грома направио велику материјалну штету на кући породице Матовић у Источној Илиџи (ФОТО)
  3h 46m
  0