Neophodna pomoć za nabavku senzora za mjerenje šećera u krvi

15.07.2023. 12:19
0
IZVOR: srna.rs

Članovi Udruženja "Pobijedimo dijabetes" iz Istočnog Sarajeva održali su radionicu na Sokocu, podijelili promotivni materijal o šećernoj bolesti i besplatno mjerili šećer u krvi zainteresovanim građanima kako bi ih upoznali o teškoćama sa kojima se bore.

Predsjednik ovog udruženja Dijana Jeremić rekla je Srni da očekuju da zajednica pomogne u obezbjeđivanju senzora - kontinuiranih mjerača šećera u krvi koji bi olakšali funkcionisanje mladih oboljelih od dijabetesa i ublažili stalni strah roditelja od nagle promjene stanja kod djece.

Ona je rekla da Udruženje ima veliku podršku svih lokalnih zajednica, grada Istočno Sarajevo i gradonačelnika Ljubiše Ćosića, te naglasila da se na poziv za pomoć odazvala i grupa privrednika sa Sokoca.

- Mi kao Udruženje djelujemo na šest opština grada Istočno Sarajevo i sva djeca sa tog područja biće pokrivena istim sredstvima - istakla je Jeremićeva.

Sinoćnjoj radionici prisustvovao je i poslaniku u Narodnoj skupštini Republike Srpska Strahinja Bašević, koji je rekao da je predložio konkretne korake u rješavanju problema u vezi sa nabavkom opreme koja se koristi za praćenje nivoa šećera u krvi.

- Pokušaću da se obezbijedi donacija ili neka druga sredstva za Udruženje `Pobijedimo dijabetes` - rekao je Bašević.

On kaže da će jedan zahtjev za pomoć ovom udruženju naći i pred odbornicima Skupštne opštine Sokolac, te da se treba obratiti i Savjetu ministara za obezbjeđivanje dijela sredstava za nabavku senzora djeci oboljeloj od dijabetesa jedan.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM Sokolac: Na humanitarnoj predstavi za ekskurzije prikupljeno 750 KM
Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica Za odbjeglim Tomićem još nije raspisana potjernica
Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika Agrarni fond Istočnog Sarajeva: Podjela sjemenskog materijala za 371 poljoprivrednika
Najčitanije
  • Pale: Radomir Vučković pronašao novac i vratio ga vlasnicima
    20h 25m
    3
  • Pretresi u Istočnom Novom Sarajevu, jedno lice lišeno slobode
    23h 45m
    0
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    23h 37m
    0
  • Učenici OŠ „Jovan Dučić“ iz Istočne Ilidže posjetili Jahorinu (FOTO)
    22h 3m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    18h 11m
    0