Неопходна помоћ за набавку сензора за мјерење шећера у крви

15.07.2023. 12:19
0
ИЗВОР: srna.rs

Чланови Удружења "Побиједимо дијабетес" из Источног Сарајева одржали су радионицу на Сокоцу, подијелили промотивни материјал о шећерној болести и бесплатно мјерили шећер у крви заинтересованим грађанима како би их упознали о тешкоћама са којима се боре.

Предсједник овог удружења Дијана Јеремић рекла је Срни да очекују да заједница помогне у обезбјеђивању сензора - континуираних мјерача шећера у крви који би олакшали функционисање младих обољелих од дијабетеса и ублажили стални страх родитеља од нагле промјене стања код дјеце.

Она је рекла да Удружење има велику подршку свих локалних заједница, града Источно Сарајево и градоначелника Љубише Ћосића, те нагласила да се на позив за помоћ одазвала и група привредника са Сокоца.

- Ми као Удружење дјелујемо на шест општина града Источно Сарајево и сва дјеца са тог подручја биће покривена истим средствима - истакла је Јеремићева.

Синоћњој радионици присуствовао је и посланику у Народној скупштини Републике Српска Страхиња Башевић, који је рекао да је предложио конкретне кораке у рјешавању проблема у вези са набавком опреме која се користи за праћење нивоа шећера у крви.

- Покушаћу да се обезбиједи донација или нека друга средства за Удружење `Побиједимо дијабетес` - рекао је Башевић.

Он каже да ће један захтјев за помоћ овом удружењу наћи и пред одборницима Скупштне општине Соколац, те да се треба обратити и Савјету министара за обезбјеђивање дијела средстава за набавку сензора дјеци обољелој од дијабетеса један.

Коментари 0
Повезане вијести
Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе Митрополит Хризостом: Припрема за радосни тренутак побједе
Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ Соколац: На хуманитарној представи за екскурзије прикупљено 750 КМ
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    22h 22m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    21h 6m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    15h 51m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    12h 50m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    12h 56m
    0