Nikola Golijanin osvojio završni teniski Masters turnir

21.10.2024. 15:57
1
IZVOR: katera.news

Prethodnog vikenda je organizovan Masters Doboj 2024. u istoimenom gradu, a najsjajnija medalja otišla je u ruke Nikole Golijanina iz Istočnog Sarajeva.

Ujedno i završni turnir za juniore do 12 godina starosti okupio je osam najbolje rangiranih djecaka i djevojčica Bosne i Hercegovine.

Prema riječima njegovog trenera Saše Vukovića, Nikola je tokom turnira pokazao odličnu igru i zasluženo pobijedio sve mečeve koje je odigrao na turniru, čime je potvrdio status jednog od najperspektivnijih mladih tenisera u našoj zemlji.

- Veoma sam srećan i ponosan na Nikolu. Ova pobjeda je rezultat njegovog truda, rada i posvećenosti na treninzima, i siguran sam da će ga ovaj uspjeh motivisati da još više radi. Vjerujem da će u budućnosti ostvariti još veće uspjehe i predstavljati sebe, svoj grad i svoju zemlju na najvećim teniskim turnirima. Ponosan sam što imam priliku da radim sa njim – rekao je za portal „Katera“ Vuković, ističući da je Nikola, ne samo odličan teniser, već i odličan dječak.

Slika

Foto: Ustupljena fotografija

Da ova pobjeda predstavlja veliki uspjeh za ovog mladog tenisera i pokazatelj je da Nikolina teniska karijera ide u dobrom pravcu, saglasan je i Nikolin otac Igor Golijanin.

On je u razgovoru za naš portal podsjetio da se ovim turnirom završava teniska sezona za ovu godinu, u okviru koje je, ističe, Nikola ostvario niz odličnih rezultata u okviru domaćeg prvenstva i na međunarodnim tekamičenjima.

- Pored ovog uspjeha značajno je i učešće na Evropskom prvenstvu (Summer cup) u Nimbergu u Njemačkoj, na kojem je sa reprezentacijom BiH osvojio treće mjesto u zoni, odnosno ukupno deveto mjesto izgubivši od Slovačke koja je na kraju osvojila Evropsko prvenstvo – istakao je Golijanin.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Sanja 21.10.2024. 19:55
    BRAVO!
Povezane vijesti
Predstavljena izdanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu na beogradskom sajmu knjiga Predstavljena izdanja Univerziteta u Istočnom Sarajevu na beogradskom sajmu knjiga
Otvaranje Centra za digitalne inovacije u četvrtak na Elektrotehničkom fakultetu Otvaranje Centra za digitalne inovacije u četvrtak na Elektrotehničkom fakultetu
Jahorina bolja od Radničkog na premijeri pred svojom publikom Jahorina bolja od Radničkog na premijeri pred svojom publikom
Najčitanije
  • Krvava bajka – masovno strijeljanje đaka u Kragujevcu
    22h 20m
    3
  • Pale: Uhapšeno lice zbog nanošenja teških tjelesnih povreda
    21h 9m
    0
  • „Pucajte, ja i dalje držim čas“ - Herojska priča o stradanju profesora iz Kragujevca
    21h 53m
    9
  • Najavljeni prekidi u isporuci električne energije
    11h 39m
    0
  • U „Bajaderi“ pronađeni crvi
    21h 28m
    1