Nikola Jokić igra za Srbiju na Olimpijskim igrama

10.06.2024. 17:07
0
IZVOR: nezavisne.com

Najbolji igrač ligaškog dijela NBA lige, srpski košarkaš Nikola Jokić, učestvovaće na Olimpijskim igrama u Parizu ovog ljeta.

Najbolji igrač Denvera iskoristio je pauzu nakon završetka NBA sezone da donese važnu odluku, a sada je jasno da će biti dio nacionalnog tima na Olimpijskim igrama, prenosi Informer.

Kako saznaje ovaj portal, Nikola Jokić je o svojoj odluci obavijestio selektora Svetislava Pešića, koji je i juče pomenuo jednog od najboljih košarkaša planete. Pešić tada nije želio da detaljiše, ali nema sumnje da silno želi u timu Nikolu Jokića, čiji kvalitet može da gurne Srbiju ka mjestu jednog od najvećih favorita za odličje u Parizu.

Danima je trajala saga oko toga hoće li najbolji srpski košarkaš nastupati na takmičenju u Parizu. Niko nije želio da se izjašnjava o tome, uključujući i selektora Pešića. Jokić je iz Amerike stigao prije nekih dvadesetak dana i odmah je produžio na odmor.

Prema saznanjima Informera, on je danas o tome obavijestio odgovorne ljude u reprezentaciji.

- Jokić je verovatno sve vreme imao nameru da igra, samo je želeo dovoljno da se odmori od naporne sezone u NBA ligi. Bio mu je potreban mir i otišao je sa porodicom i prijateljima. Danas je javio selektoru da je odlučio i da želi da igra - rekli su iz Jokićevog najbližeg okruženja.

Reprezentacija će se okupiti 24. juna u Staroj Pazovi i tamo će ostati do 11. jula. Za to vrijeme, pripremaće se za učešće na najvećoj svjetskoj smotri.

Olimpijske igre traju od 26. jula do 11. avgusta, a rivali u grupi će joj biti Amerika, Južni Sudan i pobjednik kvalifikacionog turnira koji će biti odigran u Portoriku. Sa Jokićem u timu, srpska reprezentacija ima šanse da osvoji zlato.

Komentari 0
Povezane vijesti
NBA oduševljena Jokićevim potezom protiv Amerikanaca NBA oduševljena Jokićevim potezom protiv Amerikanaca
Olimpijski krugovi postavljeni na Ajfelov toranj pred početak Olimpijskih igara Olimpijski krugovi postavljeni na Ajfelov toranj pred početak Olimpijskih igara
Sara Ćirković po blagoslov na Ostrog, pa po zlato u Pariz Sara Ćirković po blagoslov na Ostrog, pa po zlato u Pariz
Najčitanije
 • Ovo je policajac koji je ubijen u Loznici
  19h 21m
  5
 • Ušao u lift u subotu, a izašao u ponedjeljak
  11h 25m
  0
 • Ranjeni policajac otkrio detalje krvavog pira Albanca
  8h 55m
  1
 • Od morbila preminuo mladić u Sarajevu
  16h 44m
  0
 • Prekid električne energije u Palama
  20h 32m
  0