„Nikoljdanske svečanosti“ u četvrtak, 21. decembra

14.12.2023. 13:59
0
IZVOR: katera.news

Tradicionalna manifestacija „Nikoljdanske svečanosti“, koju organizuje Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, održaće se u četvrtak, 21. decembra.

Prema riječima direktora ovog centra Božidara Novakovića, mališane sa područja opštine Istočna Ilidža u četvrtak očekuje zabavan dan.

- Glumac Saša Terzić će, obučen u kostim Svetog Nikole, prolaziti ulicama Istočne Ilidže i Istočnog Sarajeva, družiti se sa najmlađima i dijeliti im paketiće. Oni će imati priliku, kao i svake godine, da Svetom Nikoli izrecituju i neku pjesmicu. Osim toga, Sveti Nikola će njih da poduči nekim hrišćanskim vrlinama, što i jeste naš motiv – učenje mališana pravim, hrišćanskim vrijednostima – naveo je on.

Manifestacija počinje u 8.00 ujutro posjetom mališana u vrtiću „Nova radost“, te nakon toga posjeta vrtiću „Mašin svijet“, a zatim vrtiću „Igra mi je hrana“.

- Obilaskom vrtića, paketiće će, prema spisku, dobiti 350 mališana. Nakon što obiđe vrtiće, Sveti Nikola će prošetati ulicama grada u kočijama, a mališani će moći da se fotografišu  – rekao je on.

Manifestacija se nastavlja u 18.00 časova u sportskoj dvorani u Kasindolu, gdje će svi mališani koji ne idu u spomenute vrtiće, a imaju prebivalište u opštini Istočna Ilidža, moći da preuzmu paketiće.

- U sportskoj dvorani mališane očekuje i prigodan kulturno-umjetnički program, a Sveti Nikola će uz recitacije i priče doprinijeti da djeca još bolje osjete ovaj praznik i manifestaciju – objasnio je Novaković.

Novaković ističe da će se paketići podijeliti prema spisku djece, rođene između 1. septembra 2017. godine i decembra ove godine.

- Ukoliko se neko dijete ne nađe na spisku, zbog možda nekih tehničkih propusta, moći će dobiti paketić. Potrebno je da roditelji na dodjelu paketića ponesu na uvid zdravstvenu knjižicu ili rodni list djeteta – napomenuo je Novaković.

Manifestacija se organizuje uz tehničku pomoć opštine Istočna Ilidža. A stručni saradnik za protokolarne aktivnosti u ovoj opštini Nevena Regoje Kulašinac na današnjoj konferenciji istakla je da je ovo jedan od najljepših i najveselijih događaja na području ove opštine.

- Paketiće za djecu Istočne Ilidže doniraće opština, a ove godine podijelićemo oko 800 paketića za mališane iz Istočne Ilidže a uzrasta su do šest godina – poručila je ona.

Komentari 0
Povezane vijesti
Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO) Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog Program proslave slave Hrama Svetog Vasilija Ostroškog
Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika Održan istorijski čas na Novom Zejtinliku za gotovo 250 učenika
Najčitanije
  • Na današnji dan Turci spalili mošti Svetog Save
    3h 48m
    0
  • U nedjelju privremena obustava saobraćaja u Istočnom Sarajevu
    7h 51m
    0
  • Najavljeni prekidi električne energije
    9h 55m
    0
  • Mošti četiri srpska svetitelja stigle u Hram Svetog Save
    22h 31m
    0
  • Održana „Đurđevdanska ulična trka“ u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    7h 9m
    0