„Никољданске свечаности“ у четвртак, 21. децембра

14.12.2023. 13:59
0
ИЗВОР: katera.news

Традиционална манифестација „Никољданске свечаности“, коју организује Центар за културу и информисање Источна Илиџа, одржаће се у четвртак, 21. децембра.

Према ријечима директора овог центра Божидара Новаковића, малишане са подручја општине Источна Илиџа у четвртак очекује забаван дан.

- Глумац Саша Терзић ће, обучен у костим Светог Николе, пролазити улицама Источне Илиџе и Источног Сарајева, дружити се са најмлађима и дијелити им пакетиће. Они ће имати прилику, као и сваке године, да Светом Николи изрецитују и неку пјесмицу. Осим тога, Свети Никола ће њих да подучи неким хришћанским врлинама, што и јесте наш мотив – учење малишана правим, хришћанским вриједностима – навео је он.

Манифестација почиње у 8.00 ујутро посјетом малишана у вртићу „Нова радост“, те након тога посјета вртићу „Машин свијет“, а затим вртићу „Игра ми је храна“.

- Обиласком вртића, пакетиће ће, према списку, добити 350 малишана. Након што обиђе вртиће, Свети Никола ће прошетати улицама града у кочијама, а малишани ће моћи да се фотографишу  – рекао је он.

Манифестација се наставља у 18.00 часова у спортској дворани у Касиндолу, гдје ће сви малишани који не иду у споменуте вртиће, а имају пребивалиште у општини Источна Илиџа, моћи да преузму пакетиће.

- У спортској дворани малишане очекује и пригодан културно-умјетнички програм, а Свети Никола ће уз рецитације и приче допринијети да дјеца још боље осјете овај празник и манифестацију – објаснио је Новаковић.

Новаковић истиче да ће се пакетићи подијелити према списку дјеце, рођене између 1. септембра 2017. године и децембра ове године.

- Уколико се неко дијете не нађе на списку, због можда неких техничких пропуста, моћи ће добити пакетић. Потребно је да родитељи на додјелу пакетића понесу на увид здравствену књижицу или родни лист дјетета – напоменуо је Новаковић.

Манифестација се организује уз техничку помоћ општине Источна Илиџа. А стручни сарадник за протоколарне активности у овој општини Невена Регоје Кулашинац на данашњој конференцији истакла је да је ово један од најљепших и највеселијих догађаја на подручју ове општине.

- Пакетиће за дјецу Источне Илиџе донираће општина, а ове године подијелићемо око 800 пакетића за малишане из Источне Илиџе а узраста су до шест година – поручила је она.

Коментари 0
Повезане вијести
Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа Свечана академија поводом Ђурђевдана - славе и Дана општине Источна Илиџа
Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи Свечана академија поводом Ђурђевдана у Источној Илиџи
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    16h 58m
    9
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    17h 12m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    17h 4m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    19h 29m
    0
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    7h 53m
    0