Nizozemac mijenja Klopa na klupi Liverpula

24.04.2024. 21:10
0
IZVOR: nezavisne.com

Fudbalski klub Liverpul je jako blizu imenovanja novog menadžera. To će po svemu sudeći biti Nizozemac, Arne Slot.

Jirgen Klop odlučio je nakon devet godina napustiti klupu Liverpula. Iskusni stručnjak želi da se odmori od posla, a rukovodstvo "Moćnih crvenih" odavno je u potrazi za njegovim nasljednikom.

Kao potencijalne zamjene spominjali su se Čabi Alonso, Roberto De Zerbi i Ruben Amorim, ali na kraju niko od njih neće zamijeniti Klopa. Sada je prvi kandidat za menadžera Nizozemac Arne Slot.

Ovaj 45-godišnjak već tri godine veoma uspješno vodi ekipu Fejenorda. Njegov tim igra veoma atraktivan i efikasan fudbal, a to je ono što na "Ajnfildu" žele gledati.

Direktni kontakti sa Slotom su već uspostavljeni. Uskoro će se zakazati još jedan sastanak na kojem će se raspravljati o ključnim dijelovima projekta.

Nizozemac je trenutno glavni favorit za menadžersko mjesto velikana s "Ajnfilda" i vidjećemo hoće li na kraju zaista i dobiti ovaj posao. Sve je veoma blizu realizacije.

Arne Slot je trenersku karijeru počeo u Kamburu. Potom je vodio AZ Alkmar, da bi u julu 2021. godine preuzeo Fejenord i njegovo dovođenje se ispostavilo kao pravi potez rukovodstva tima iz Roterdama.

On je prošle godine osvojio titulu prvaka Nizozemske, ove je već uzeo Kup, a prvenstvo će završiti na drugom mjestu iza PSV Eindhovena, ali sa plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona.

Treba takođe napomenuti da je Slot vodio Fejenord do finala prvog izdanja Lige konferencija u sezoni 2021/22, ali ga je u odlučujućem meču u Tirani nadmudrio Žoze Murinjo s Romom (1:0).

Nizozemski novinar Marsel van der Kran navodi kako je bilo samo pitanje trenutka kada će neki engleski klub pokucati na vrata Fejenorda zbog Slota.

On za 45-godišnjaka ima samo riječi hvale. Ističe ga kao nešto neviđeno u nizozemskom fudbalu.

- Bilo je samo pitanje trenutka kada će engleski klub pokucati na vrata zbog njega. Ne samo da je uspješan menadžer, već je impresionirao sve svojim napadačkim fudbalom i stilom kojeg gaji i Pep Gvardiola - navodi Marsel van der Kran.

Novinar je još dodao:

"Ne vjerujem da će ga Fejenoord spriječiti da dođe. Ipak, tražiće finu odštetu zbog činjenice da ima dvije godine ugovora."

Nadovezao se:

"Igrači, klub i navijači ga vole i sigurno da ne žele da ode, ali moraće Liverpul platiti dobru odštetu. Uspješan je trener, napravio je od Fejenorda šampione, igra lud i seksi fudbal. Veoma je seksi ono što donosi na teren".

Nastavio je u istom tonu:

- Ovdje više nema šta osvojiti. Naredni korak je veća liga, a ne postoji veća liga od Premijer lige. Bio bih iznenađen da ne prihvati ponudu Liverpula - rekao je Marsel van der Kran.

Arne Slot je Fejenord vodio u 146 utakmica i ima učinak od 94 pobjede, 29 neriješenih utakmica i 23 poraza. Njegova ekipa zabila je čak 329 golova, prenosi "SportSport".

Komentari 0
Povezane vijesti
Liverpul srušio Notingem u nadoknadi nadoknade Liverpul srušio Notingem u nadoknadi nadoknade
Arsenal bolji od Liverpula, Garnačo vodio crvene đavole do pobjede Arsenal bolji od Liverpula, Garnačo vodio crvene đavole do pobjede
Klop napušta Liverpul na kraju sezone Klop napušta Liverpul na kraju sezone
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 12m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    2h 36m
    0
  • Fočanski svetac Budimir Sokolović - Dražin ispovjednik i Hristov mučenik
    23h 29m
    1
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    17h 20m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    2h 30m
    0